Ziua de 15 noiembrie marchează, în Biserica noastră, atât începutul Postului Nașterii Domnului, cât și pomenirea Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț. Între lăcașurile care îl au ocrotitor spiritual pe marele stareț isihast se numără și biserica Parohiei „Șerban Vodă” din Protopopiatul Sector 4 Capitală, care și-a sărbătorit hramul de toamnă prin rugăciune. Bogatul program liturgic care a marcat sărbătoarea comunității parohiale a debutat în ajunul zilei de pomenire a sfântului.
IPS Andrei, „Cavaler al culturii bistriţene“
Înalt Preasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a primit titlul de "Cavaler al culturii bistriţene" pe 15 ianuarie, cu ocazia celebrării Zilei Culturii Naţionale, la Casa de Cultură "George Coşbuc" din Bistriţa.
Titlul i-a fost decernat din partea Centrului Cultural Municipal pentru susţinerea şi promovarea activităţilor cultural-artistice din municipiul Bistriţa. Primind marele premiu al "Culturii bistriţene" din partea directorului instituţiei, prof. dr. Dorel Cosma, IPS Mitropolit Andrei a elogiat două din calităţile marelui poet: patriotismul şi iubirea faţă de Biserică, numind-o "mama poporului român", conform celor precizate de pr. Emanuel Vidican. În cadrul manifestării au mai primit distincţii oameni de cultură, scriitori, artişti populari, actori, coregrafi, muzicieni, fotografi, interpreţi ai muzicii de diverse genuri, actori, pictori, dirijori şi alte categorii profesionale care s-au implicat în promovarea culturii bistriţene. De asemenea, IPS Andrei a întreprins marţi, 15 ianuarie, o vizită de lucru în Protopopiatul Bistriţa. Ierarhul a vizitat şantierul de pictură din Parohia Unirea, iar apoi a fost prezent la Penitenciarul Bistriţa, unde l-a prezentat pe noul preot misionar Ionuţ Vlaşin.