Praznicul Naşterii Domnului a adunat şi în acest an mulţimi de credincioşi la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Sfânta Liturghie din ziua marelui praznic a fost săvârşită de
Lansări de carte la Salonul Internațional Bookfest
Editura „Cuvântul Vieții” a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei participă în premieră la cea de-a 13-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest București, pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo, în perioada 30 mai - 3 iunie. Cu acest prilej, vineri, 1 iunie, începând cu ora 16:00, pe scena AGORA vor fi lansate două lucrări: Arhimandrit Benedict Ghiuș, „Scrieri I. Predici și îndrumări omiletice” și „Părintele Benedict Ghiuș - duhovnic smerit și mărturisitor al lui Hristos în temnițele comuniste”. Seria „Benedict Ghiuș” a Editurii „Cuvântul Vieții” este coordonată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Lansarea de carte va fi moderată de pr. conf. univ. dr. Gheorghe Holbea, în prezența coordonatorului colecției.
Aparițiile Editurii „Cuvântul Vieții” sunt expuse în standul Editurilor Patriarhiei Române. „Prezența Editurilor Patriarhiei Române la un târg de carte este mai mult decât bine-venită. Ca în fiecare an, Biserica Ortodoxă Română și-a stabilit o temă-program: unitatea de neam și de credință. Până acum, Editurile Patriarhiei Române au publicat 10 volume legate de această temă și urmează să apară încă 10 volume până la sfârșitul anului. Între aparițiile editoriale pe care le punem la dispoziția publicului larg avem cărți de cult, cărți pentru copii, cărți de teologie fundamentală, enciclopedii și albume, acatiste, monografii. Dintre recomandările cu totul speciale legate de Anul omagial și comemorativ 2018, personal țin să remarc volumul «Reflecții despre spiritualitatea poporului român» al părintelui Dumitru Stăniloae, o lucrare reeditată special anul acesta, care merită să stea alături de Sfânta Scriptură în raftul bibliotecii oricărui român. În același timp, aș recomanda în mod special două cărți scrise de arhim. dr. Paisie Teodorescu, vicar administrativ, în cadrul Cabinetului Patriarhal: teza sa de doctorat - «Reședința Patriarhală. Istorie, artă şi misiune», și un album monografic al reședinței mitropoliților Țării Românești de odinioară și patriarhilor României, o carte unicat în istoriografia românească, cu valoare de simbol pentru întreaga istorie a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei și a Patriarhiei Române. La loc de cinste ar trebui să trecem reeditarea Filocaliei, după modelul apărut acum 70 de ani. Cel dintâi volum deja a apărut. Oferta de carte a Editurilor Patriarhiei Române este variată și foarte bogată, însumând sute de titluri”, ne-a declarat părintele Mihai Hau, consilier patriarhal coordonator.