În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Vernisaj de fotografie la Seminarul Teologic din Râmnic
Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnic a găzduit joi, 14 ianuarie, expoziţia de fotografie „Preotul Gheorghe Cotenescu (1886-1965), apărător al idealurilor naționale și mărturisitor în temnițele comuniste”. Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Râmnicului, în colaborare cu publicistul Radu Petrescu Muscel. Cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, i-a încredințat pe cei prezenți că preotul Gheorghe Cotenescu a fost cu adevărat ctitor, dascăl de vocație, iubitor de cultură, apărător al idealurilor naționale și mărturisitor în temnițele comuniste: „Bisericile ctitorite, mărturiile numeroșilor elevi cărora le-a călăuzit pașii în formarea intelectuală și duhovnicească, activitatea de secretar personal al lui Nicolae Iorga timp de cinci ani, jertfelnicia și dragostea cu care i-a încurajat pe soldații români în timpul Primului Război Mondial, activitatea desfășurată în cadrul a numeroase instituții și asociații culturale, responsabilitățile administrative pe care și le-a asumat în perioada interbelică, dar și mărturisirea lui Hristos în temnițele comuniste sunt repere ce reconstituie chipul unui vrednic slujitor al sfintelor altare: preotul Gheorghe Cotenescu“.
„Preotul vâlcean Gheorghe Cotenescu a luat parte la întreaga campanie militară (1916-1919) din Primul Război Mondial, încurajându-i pe soldaţi în acele momente critice, momente de frică, moarte, foamete şi frig, prin propriile fapte grăitoare de credinţă. Și nu doar prin predici... La întoarcere, preotul-căpitan Gheorghe Cotenescu a fost decorat cu Ordinul «Coroana României»”, a arătat publicistul Radu Petrescu-Muscel.