La opt ani de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Arhiepiscop Justinian Chira, cel care a păstorit Eparhia Maramureșului și Sătmarului mai bine de un sfert de secol (1990‑2016), miercuri, 30 octombrie,
Monument de for public dedicat României Mari în Bacău
Un eveniment deosebit în viaţa şi istoria Bacăului şi a României, pus sub deviza „Vitejii României Biruitoare - judeţul Bacău în Războiul Întregirii Naţionale”, s-a desfăşurat vineri, 27 septembrie, în „Parcul Unirii - 1 Decembrie 1918” din orașul Bacău. Cu această ocazie a avut loc dezvelirea Monumentului de for public „România Biruitoare”, lucrare monumentală din bronz executată la iniţiativa şi contribuţia Asociaţiei Unlimited Connections Bacău, cu fonduri exclusiv private, oferite de Societatea Dedeman. Acesta a fost sfințit de IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.
Festivitatea a cuprins și un ceremonial militar, fiind urmată de un spectacol de excepţie susţinut de Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău, sub bagheta maestrului Ovidiu Bălan, avându-l ca solist pe violonistul Ştefan Tarara.
Monumentul are în centru statuia „România Biruitoare”, așezată pe un cilindru din granit având înălțimea de 3,20 metri. Aceasta este încadrată de statuile „monarhilor întregitori”, regele Ferdinand I și regina Maria. Ansamblul cuprinde nume ale unor bătălii din timpul Războiului pentru Întregirea României (1916- 1918). Pe faţa de est a soclului este plasată stema de bronz a României Întregite cu deviza „ROMANIA SEMPER VICTOR”.