În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Noi lăcașuri de cult în Arhiepiscopia Timișoarei
Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a oficiat duminică, 12 noiembrie, slujba de sfințire a pietrei de temelie pentru ridicarea noii biserici ortodoxe din Parohia Blașcovici din Timișoara, Protopopiatul Timișoara I, cu hramurile „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. La slujba de sfințire au participat credincioșii parohiei, părintele Timotei Anișorac, consilier eparhial, părintele protopop Zaharia Pereș, preotul paroh George Giurgiu, preotul coslujitor Gheorghe Moșneguțu, preoții parohiei învecinate Ronaț și alți invitați. Chiriarhul a sfințit apa și untdelemnul, apoi au fost citite de preoții parohiei și de ceilalți preoți slujitori îndătinatele rugăciuni în cele patru laturi ale bisericii. După acest moment liturgic special, au fost așezate în dreptul locului Sfântului Altar piatra de temelie, adusă din Sfântul MunteAthos, și Sfânta Cruce, precum și o piatră binecuvântată adusă de la Muntele Sinai, dăruită de către Înaltpreasfinția Sa. La sfârșitul slujbei, Mitropolitul Banatului a vorbit despre rolul bisericii în urcușul nostru duhovnicesc și despre datoria enoriașilor de a sprijini construcția noii biserici parohiale.
Sâmbătă, 11 noiembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a efectuat o vizită pastorală în cele două parohii ale orașului Recaș, județul Timiș, cu ocazia sfințirii capelei mortuare din localitate. Chiriarhul a fost întâmpinat de părintele Caius Andrașoni, protopopul Protopopiatului Timișoara II, de preoții Aurelian Milă și Liviu Bugariu, parohii celor două parohii recășene, și pr. Ciprian Ștefoni de la Parohia Izvin. La acest moment important din viața pastorală a celor două parohii au participat, de asemenea, primarul orașului Recaș, alți reprezentanți ai autorităților locale și un număr mare de credincioși. Îndătinata slujbă de binecuvântare a capelei a fost însoțită de pomenirea preoților și credincioșilor adormiți în Domnul și înmormântați în cimitirul orașului. Construcția capelei funerare din orașul Recaș s-a realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Recaș.