De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
O nouă ediție a campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”
În zilele de 14 și 15 noiembrie a debutat, la sediul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, ediția cu numărul 43 a campaniei umanitare „Donează sânge, salvează o viață!” Pe parcursul zilelor de marți și miercuri, peste 200 de persoane au donat sânge pentru ajutorarea semenilor aflați în suferință.
Ediția a 43-a a acestei campanii umanitare continuă și în zilele de 21 și 22 noiembrie, fiind în total așteptați aproximativ 650 de studenți și cadre ale Academiei de Poliție pentru a dona sânge, răspunzând astfel chemării adresate de Patriarhia Română pe fondul unei lipse acute a sângelui și a derivatelor sale din sistemul medical românesc. Campania „Donează sânge, salvează o viață!” se desfășoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în virtutea parteneriatului existent între Patriarhia Română, Academia de Poliție din București și Centrul de Transfuzie Sanguină „Col. Prof. Dr. Nicolae Nestorescu” al Ministerului Apărării Naționale.
Studenții Academiei de Poliție sunt donatori fideli și realizează an de an acest act nobil, atât din spirit civic, ca viitori funcționari publici, cât și pentru a-și exprima grija și dragostea pentru semenii aflați în suferință și pentru cei care așteaptă o șansă la viață. Ca de obicei, donatorilor și cadrelor medicale le-au fost alături voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale, care au asigurat buna funcționare a acțiunilor de donare inclusiv prin oferirea de produse alimentare înainte și după actul medical. Această campanie a Patriarhiei Române a împlinit 10 ani de activitate. Pe tot parcursul acestui an, voluntarii bucureșteni și partenerii implicați au organizat ample acțiuni de donare.
„Ne-am bazat întotdeauna pe ajutorul studenților de la Academia de Poliție. Sunt printre donatorii noștri fideli care fac parte din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională și care știu că este nevoie de sânge. Mai mult, au înțeles nevoia de a repeta acest gest. Am observat că, în ultimii ani, tinerii români vor să doneze sânge, să își ajute aproapele. Din păcate, zilele aglomerate pe care le trăim îi fac pe donatori să nu poată ajunge la centrul de transfuzie. De aceea, noi venim în întâmpinarea lor prin aceste colecte mobile și, astfel, am fost surprinși să vedem că, de fapt, contrar statisticilor, românii vor să ajute. Dar trebuie să venim în întâmpinarea lor”, a declarat pentru TRINITAS TV dr. Mihăiță-Emilian Ion, medic primar în cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină al MApN.
Prin derularea acestei campanii, Patriarhia Română își dorește să contribuie la mărirea numărului de donatori de sânge și la creșterea gradului de conștientizare a populației privind importanța acestui act. În cadrul celor 43 de acțiuni de până acum s-a donat de peste 50.000 de ori și s-au recoltat aproximativ 24.000 de litri de sânge. În acest context, Patriarhia Română rămâne instituția cu cea mai mare contribuție adusă la creșterea numărului de donatori de sânge din țara noastră, ne-a transmis Constantin Jiga, voluntar coordonator.