Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a liturghisit duminică, 15 decembrie, în Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” şi „Naşterea Maicii Domnului” din
Papa s-a întâlnit cu reprezentanţii rromilor din Italia
Într-o întâlnire festivă, Papa Benedict al XVI-lea a vorbit în faţa a peste 2.000 de rromi, îndemnând la "justiţie, egalitate, reconciliere şi dorinţa de a nu fi niciodată cauza suferinţei unei alte persoane". Episcopul Romei a cerut în mod expres ca rromii să nu mai fie obiect al prejudecăţilor, oprimării sau respingerii rasiale. De asemenea, el a amintit în discursul său de numeroşii rromi care au fost ucişi "într-un mod barbar" în lagărele de exterminare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Papa Benedict al XVI-lea a mai precizat că şi în zilele noastre multe comunităţi de rromi sunt confruntate cu "multe probleme serioase şi dificile, cum ar fi relaţiile deseori încordate cu societăţile în care trăiesc", însă el i-a rugat totodată pe rromi să îşi îndeplinească propria responsabilitate prin respectarea legilor. Din punctul de vedere al Episcopului Romei, guvernele trebuie să facă mai mult pentru a-i integra pe rromi în societate. "Căutarea unor locuinţe, a unor locuri de muncă decente şi a posibilităţii educării copiilor este fundamentul pe care integrarea rromilor în societate poate fi construită."
Întâlnirea Papei Benedict al XVI-lea cu rromii a coincis cu un pelerinaj al acestora la Roma pentru a marca a 150-a aniversare a naşterii Sfântului Ceferino Gimenez Malla, un rrom care a fost ucis pentru că a apărat un preot romano-catolic în cursul războiului civil din Spania. Înainte de discursul papal, patru rromi au vorbit despre propria lor apropiere de credinţa creştină. Cel mai mult a impresionat discursul Ceijei Stojka din Austria, care a vorbit despre propria experienţă petrecută în lagărele naziste, începând cu vârsta de 9 ani. Din cei 200 de membri ai propriei familii, doar 6 au supravieţuit exterminării naziste.