În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Patriarhul Teoctist, pomenit în localitatea natală
Joi, 30 iulie, la 13 ani de la trecerea la cele veşnice a vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist Arăpaşu, în biserica Parohiei Victoria au fost săvârşite Sfânta Liturghie şi Parastasul pentru fostul patriarh.
Slujba de pomenire a fost oficiată de către părintele Petru Fercal, misionar protopopesc, împreună cu un sobor de preoţi. Au participat rudele, sătenii din Victoria și cei care i-au urmat învățăturile creștine și care au adus astfel omagiu memoriei celui de-al cincilea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. În cuvântul de învățătură, părintele Petru Fercal a elogiat personalitatea Patriarhului Teoctist: „Iubirea ne adună să aducem jertfă de recunoștință mai întâi lui Dumnezeu și apoi celor care Îl vestesc pe Dumnezeu în lume, iar în cazul de față ne referim la Preafericitul Părinte Patriarh Teoctist, cel care, de aici, din inima acestui loc, a plecat să vestească cât de bine este și cât este de frumos ca să locuiască frații în unire, după cum spune psalmistul. Vremurile prin care trecem ar putea duce la înstrăinarea omului de om. Iată că momentul de față ne unește, ne cheamă la comuniune, și aceasta, prin mărturia credinței, că cel ce crede în Domnul viu va fi, nu va muri. Viața omului este în mâna lui Dumnezeu și nici un fir de păr din capul omului nu se mișcă fără voia Lui. Noi, creștinii ortodocși, ne încredem în acest adevăr, împărtășindu-ne cu Hristos Domnul, Cel care este Izvorul vieții, și pășim cu nădejde pe drumul iubirii și comuniunii. Suntem încredințați că rugăciunile Părintelui Patriarh Teoctist mijlocesc pentru sănătatea noastră, pentru binele nostru, pentru unitatea și comuniunea noastră și pentru desăvârșirea și mântuirea noastră, în așa fel încât să lăsăm copiilor noștri o viață frumoasă, binecuvântată, o țară unită și o credință adevărată, ce duce la fericire veșnică. Știind că deznădejdea poate duce la cădere și după cum se mărturisește: războiul nu este pierdut când ai fost învins, ci vai de brațul care refuză a mai lupta. Și atunci, să nu ne înfricoșăm de gândul morții și al îmbolnăvirii, ci prin Sfânta Împărtășanie, Taina Sfântului Maslu, anafură și agheasmă, pe care le primim cu evlavie, să avem încredere că Dumnezeu este cu noi și să fim în măsură a oferi copiilor noștri un viitor binecuvântat și plin de nădejde”.
Pomenirea ierarhului a fost rânduită apoi și la casa memorială din satul natal Tocileni, unde preoții, autoritățile locale și creștinii din localitate cu pioșenie s-au rugat pentru sufletul vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist.