În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Petre Țuțea omagiat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București
Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București a găzduit marți, 12 decembrie, ultima întâlnire pe anul acesta a Cenaclului „Sfântul Simeon Noul Teolog” al studenților teologi din Capitală. Invitatul evenimentului a fost scriitorul Mihai Gheorghiu, acesta vorbindu-le celor prezenți despre creștinul Petre Țuțea, a transmis TRINITAS TV.
„Petre Țuțea este un model de rezistență românească, rezistență creștină, un model de savant și învățat și un model de apologet al credinței creștine în cei 13 ani petrecuți în pușcării comuniste, apoi prin viața pe care a dus-o până în 1989 și, în cele din urmă, prin înălțarea la rangul de figură publică și învățător pe care le-a avut odată cu anul 1990, când întreaga lume românească l-a redescoperit”, a spus invitatul întâlnirii.
Filosoful Petre Țuțea a fost evocat și de părintele conf. dr. Gheorghe Holbea, care a subliniat atitudinea creștină care i-a marcat viața și activitatea: „Petre Țuțea este numit și recunoscut de către contemporanii săi, Emil Cioran, Mircea Eliade, Constantin Noica, drept un «Socrate modern». (...) Ceea ce este constant în viața sa este atitudinea de creștin. Fără îndoială, și pentru că era fiu de preot a avut această credință, dar el mărturisește că pentru el convertirea cu adevărat s-a petrecut în anii de închisoare, atunci când a devenit chiar un apărător al credinței creștine, rămânând memorabile cuvintele sale despre neamul românesc, despre creștinism, mai ales despre noblețea creștinismului”.