Săptămâna Luminată a reprezentat un prilej de deosebită bucurie duhovnicească pentru credincioșii Parohiei „Sfântul Gheorghe”‑Andronache din sectorul 2 al Capitalei. Cele trei zile de praznic al Învierii
Popasuri de rugăciune și binecuvântare în Bărăgan
De sărbătoarea Bunei Vestiri, Mănăstirea Chiroiu, județul Ialomița, a fost vizitată de Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, care a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica așezământului.
Un cor psaltic format din studenți teologi și elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia a dat răspunsurile liturgice.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre semnificația sărbătorii Bunei Vestiri, când Arhanghelul Gavriil a vestit Fecioarei Maria că va naște pe Mântuitorul lumii. Ierarhul a împărtășit o parte din cinul monahal al mănăstirii și toți credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic.
După Sfânta Liturghie, a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii și viețuitoarele Mănăstirii Chiroiu, pomenind numele acestora și aducând un omagiu celor care, prin munca și dedicarea lor, au contribuit la viața duhovnicească a mănăstirii. Colecta pentru Fondul Central Misionar a continuat și la acest popas duhovnicesc, unde credincioșii prezenți au dăruit pentru lucrarea socială și misionară a Bisericii Ortodoxe Române suma de 2.500 de lei.
Luni, 24 martie, la Paraclisul episcopal „Sfântul Mare Mucenic Mina” din Slobozia, a avut loc sfințirea unei racle cu cinstite moaște destinate Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Oltenița, județul Călărași. Slujba a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu. Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța venerației sfinților și a moaștelor lor, care sunt semne ale prezenței divine și mijlocitori de binecuvântări pentru credincioși.
Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a acordat rangul de iconom stavrofor părintelui Cristian Necula de la Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din Oltenița, pentru grija deosebită avută față de frumusețea bisericii, se arată pe site-ul eparhiei, sfesc.ro.