De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Prăznuire cu fast liturgic la Mănăstirea Tismana
Mănăstirea Tismana din județul Gorj a prăznuit cu alese slujbe și cântări sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. În ajun, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a săvârșit rânduiala Privegherii Mari și Prohodul Maicii Domnului, cu tradiționala procesiune în jurul sfântului lăcaș. Joi, 15 august, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de ierarhul locului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.
Cântările de la sfintele slujbe care au bucurat credincioșii prezenți și obștea mănăstirii au fost date de către protopsalții Catedralei Mitropolitane din Craiova.
În cuvântul de învățătură, Părintele Mitropolit Irineu a subliniat viața aleasă a Maicii Domnului și rolul său în iconomia întrupării Fiului lui Dumnezeu: „Dumnezeu S-a arătat drept și consecvent în promisiunile Sale. Descoperirea cerească s-a făcut în etape în cursul istoriei, la poporul evreu și la celelalte popoare. Nu doar poporul evreu a primit revelația dumnezeiască. Nu a fost atât de clară și de luminoasă la popoarele păgâne, dar cu toții așteptau venirea unui Mântuitor, a unui Răscumpărător. Întotdeauna raza de lumină a speranței s-a arătat la neamuri și la iudei. Profeții au vorbit despre Maica Domnului ca fiind poarta cea închisă prin care a intrat Fiul lui Dumnezeu în lume. Maica Domnului trebuia să fie fiica Sionului, a Tatălui ceresc, cea din care să Se îmbrace în fire omenească Însuși Fiul lui Dumnezeu, Fiul Tatălui ceresc, Ziditorul și Creatorul cerului și al pământului”.
În partea de final, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe toți cei prezenți să se roage mereu Maicii Domnului și să o pomenească mereu în viața și faptele lor.