În ziua sărbătorii Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, 7 ianuarie, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a săvârșit Sfânta Liturghie de hram în biserica Parohiei Craioviţa II,
Preotul martir Ilarion Felea, pomenit la Facultatea de Teologie din Arad
Cadrele didactice şi studenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad, sub protia IPS Timotei Seviciu, Arhiepiscopul ortodox al Aradului, l-au omagiat luni, 28 martie, în ziua pomenirii Cuviosului Ilarion cel Nou, pe pr. prof. dr. Ilarion V. Felea (1903-1961), printr-un parastas. Părintele Felea s-a născut la 21 martie 1903, în Valea Brad, jud. Hunedoara, în familie de preot. A urmat, pe rând, cursuri la Liceele "Avram Iancu" din Brad şi "Moise Nicoară" din Arad, apoi Academia Teologică "Andreiană" din Sibiu şi doctoratul la Facultatea de Teologie din Bucureşti, absolvind şi Facultatea de Litere şi Filosofie din Cluj. Activitatea sa preoţească a început în Parohia Valea Brad, continuând în Arad - Sega, unde a ridicat o biserică parohială, apoi la catedrala din Arad. Pe linie didactică, a fost profesor de dogmatică şi apologetică la Academia Teologică din Cluj şi la cea din Arad, ocupând şi funcţia de rector. A fost redactor al publicaţiilor "Biserica şi Şcoala" şi "Calea Mântuirii" din Arad. A fost arestat şi condamnat la 20 de ani muncă silnică "pentru uneltire contra ordinei sociale" şi 20 de ani de temniţă grea pentru "activitate intensă contra clasei muncitoare şi a mişcării revoluţionare". La 18 sept. 1961 a adormit, ca un mucenic, în închisoarea de la Aiud. Ca unul ce a încununat atât de frumos şi înălţător slujirea preoţească şi cea didactică, instituţia academică teologică arădeană l-a ales ca patron spiritual.
În cadrul slujbei de pomenire, IPS Timotei a arătat că "aşezarea acestui luminat dascăl de teologie, ca ocrotitor duhovnicesc al Facultăţii de Teologie, reprezintă un act deosebit, fiind receptat ca o călăuză pentru întreaga activitate de răspândire a cuvântului lui Dumnezeu către tineri şi către toţi credincioşii. Astăzi, noi încercăm să readucem în actualitate teologia sa, prin editarea lucrărilor teologice ce-i poartă amprenta, la care se adaugă şi o altă coordonată, aceea legată de retipărirea într-o formă îmbogăţită a antologhionului de strană". (Pr. Filip Albu)