De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Recunoștință pentru monahiile vârstnice ale mănăstirii ilfovene Pasărea
Douăzeci și cinci de monahii cu vârste cuprinse între 67 și 92 de ani, viețuitoare ale mănăstirii ilfovene Pasărea, au primit marți, 26 decembrie, diplome de excelență și icoane cu sfinții ocrotitori, în semn de recunoștință pentru strădania și îndelunga-slujire în viața monahală. Evenimentul a avut loc în muzeul complexului mănăstiresc, în cadrul evenimentului „Seară de colinde”.
„Întrucât este așezământul monahal cu cele mai multe monahii proestoase din Arhiepiscopia Bucureștilor, ne-am gândit să le aducem și noi un prinos de mulțumire și recunoștință maicilor vârstnice din această mănăstire, pentru jertfa depusă în slujirea lui Dumnezeu și a aproapelui, precum și în păstrarea tradițiilor și rânduielilor mănăstirești. Unele monahii au chiar și peste 90 de ani, cu îndelungă și statornică viețuire în această chinovie. Evenimentul a avut loc în muzeul mănăstirii, unde nu toate monahiile vârstnice au putut participa. Astfel, la momentul de recunoștință au fost prezente ucenicele celor care nu s-au putut deplasa. Ele, în calitate de reprezentante, au primit acest prinos de mulțumire și l-au dus la chilia lor, pentru a se bucura de dar”, ne-a declarat stavrofora Mihaela Costache, stareța Mănăstirii Pasărea.
Mănăstirea Pasărea este un important monument istoric aflat în județul Ilfov, la aproximativ 20 km de Capitală, unde rugăciunea și lucrul se împletesc armonios. Aici funcționează secții de croitorie și cizelură ale Atelierelor Patriarhiei Române, dar și un cămin, unde sunt găzduite și beneficiază de îngrijire aproximativ 30 de vârstnice.