În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Reuniunea organizației „Împreună pentru Europa” la Timișoara
La Timișoara a avut loc în perioada 16-18 noiembrie întâlnirea anuală internațională a membrilor rețelei „Împreună pentru Europa”, având ca motto: „Called to Unity - Chemați la unitate - Together in Timișoara”. La eveniment au fost prezenți peste 200 de participanți și delegați din peste 29 de țări europene.
La această întâlnire au participat Margaret Karram, președinta Mișcării Focolarelor din Biserica Catolică, prof. Philip McDonagh, director la Centrul pentru Religie, Valori Umane și Relații Internaționale de la Dublin City University, Christian Krause, episcop evanghelic, Iosif Csaba Pál, episcop catolic diecezan de Timișoara, gazda reuniunii.
În cadrul evenimentului a avut loc și un moment dedicat tineretului. Îmbrăcați în frumoasele porturi populare, tinerii au prezentat o parte dintre etniile conlocuitoare ale orașului și Banatului: români, germani, maghiari, croați, bulgari, slovaci.
În seara zilei de 17 noiembrie, participanții, însoțiți de preotul Ionel Popescu, vicar eparhial, au vizitat muzeul Catedralei Mitropolitane din Timișoara, unde au admirat Colecția de artă bisericească veche a Arhiepiscopiei Timișoarei, prezentată de monahia Filoteea, și au asistat la slujba Vecerniei.
Înaintea începerii serviciului liturgic, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, le-a urat membrilor rețelei „Împreună pentru Europa” bun venit în orașul de pe Bega, apoi a explicat celor prezenți simbolismul și istoricul slujbei Vecerniei. Chiriarhul a subliniat necesitatea rugăciunii pentru pace, întrucât există multe conflicte armate în lumea în care trăim.
După terminarea slujbei de seară, Iosif Csaba Pál, episcop diecezan de Timișoara, a mulțumit Mitropolitului Banatului pentru primirea oaspeților veniți din 29 de țări europene în Capitala Europeană a Culturii.