De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Rugăciune de seară la Catedrala Patriarhală
Ultima zi din cadrul sărbătoririi Aducerii moaștelor Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou în București a debutat sâmbătă seara, 13 iulie, prin săvârșirea slujbei Privegherii. Lauda de seară a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de clerici din care au făcut parte părinți protoierei ai protopopiatelor din Arhiepiscopia Bucureștilor; părintele Gheorghe Dilirici, coordonatorul preoților slujitori în cimitirele de stat din București; părintele Alin Nica, coordonatorul preoților de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor, precum și alți preoți și diaconi.
La finalul Vecerniei unite cu Litia, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre bucuria pe care Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou a adus‑o credincioșilor din Arhiepiscopia Bucureștilor cu prilejul pelerinajului istoric desfășurat în perioada 4 martie - 21 aprilie.
„Atmosfera creată în timpul pelerinajului cu moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou de acum trei luni în județul Prahova, începând cu Protoieria Câmpina și continuând cu celelalte protoierii din Arhiepiscopia Bucureștilor, a adus multă bucurie și binecuvântare preoților și credincioșilor, respectiv monahilor care le‑au întâmpinat. Atmosfera de atunci este în parte redată într‑un album realizat cu acest prilej și care vorbește, pe de o parte, prin mărturisirile celor care au întâmpinat moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie, și, pe de altă parte, prin frumusețea unor fotografii realizate atunci. Din anul 2008, de când ne‑am obișnuit cu procesiunea «Calea sfinților» din preajma sărbătoririi Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, niciodată centrul Bucureștilor și Dealul Patriarhiei nu au avut atât de mult popor, arătând aceasta credința fiilor Bisericii, care este mai fierbinte decât temperaturile ridicate”, a spus Preasfinția Sa.
În continuare, Episcopul‑vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, împreună cu soborul de slujitori, a oficiat slujba Utreniei, cântările la strană fiind intonate de membrii Grupului psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale.
PROGRAMUL Sărbătoririi a 250 de ani de la aducerea moaștelor Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou din Basarabi la Bucureşti