Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a fost de sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului în mijlocul credincioșilor Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din orașul Oravița,
Rugăciuni de pomenire pentru cei adormiți în Eparhia Banatului Montan
În Duminica a 22-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a sfințit capela mortuară a Parohiei Apadia, Protopopiatul Reșița, județul Caraș-Severin.
Ierarhul a vizitat comunitatea din Apadia deoarece, în ultima perioadă, credincioșii din localitate au lucrat la capela aflată în curtea bisericii parohiale, dar și la monumentul funerar al bunicilor și străbunicilor Mitropolitului Nicolae Corneanu, înmormântați în curtea bisericii. Ierarhul a săvârșit și o slujbă de pomenire pentru aceștia, după care a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială. De asemenea, a sfințit și o icoană de mari dimensiuni a Maicii Domnului „Mângâietoarea”, copie a celei din Muntele Athos, de la Mănăstirea Vatoped. Aceasta va rămâne în permanență spre închinare în biserica din Apadia.
Pentru activitatea pastoral-misionară și implicarea în amenajarea capelei mortuare, dar și pentru alte lucrări săvârșite pentru lăcașul de închinare, ieromonahul Ciprian Miclea a primit din partea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian Diploma de excelență „Episcop Emilian Birdaș”. Aceeași diplomă le-a fost oferită și ctitorilor și binefăcătorilor sfântului lăcaș din Apadia, ne-au transmis arhidiaconul Pavel Canea și Darius Herea.
În sâmbăta Moșilor de toamnă, Episcopul Caransebeșului a vizitat două cimitire din Protopopiatul Reșița, respectiv cimitirul din Parohia Gârliște și Cimitirul 7 din Reșița, ce aparține Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Aici, ierarhul a săvârșit împreună cu clericii din Cercul pastoral-misionar Reșița Sud două slujbe de pomenire pentru cei adormiți.