La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Sărbătoarea Învierii Domnului la Râmnicu Vâlcea
„Învierea Mântuitorului Hristos descoperă iubirea nemărginită a lui Dumnezeu față de întreaga umanitate, căci «în ce chip miluieşte tatăl pe fii, așa a miluit Domnul pe cei ce se tem de El» (Psalmul 102, 13), iar dragostea lui Dumnezeu a devenit temelia unirii noastre cu El”, a reliefat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 5 mai, la slujba Învierii Domnului de la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea.
Mii de credincioși din orașul vâlcean au venit la catedrală pentru a lua lumina Învierii și pentru a participa la slujba pascală și la Sfânta Liturghie săvârșite de ierarhul locului.
Înaltpreasfinția Sa a arătat în cuvântul său că „din mormântul dătător de viață, unde sălășluiește harul și strălucește lumina, se revarsă viaţă dumnezeiască în viaţa pământească”, conform arhiepiscopiaramnicului.ro.