„Marșul pentru viață” a fost organizat sâmbătă, 29 martie, în mai multe localități din Arhiepiscopia Iașilor. Tema ediției din acest an a fost „Fiecare om contează”. La Iași, un număr
Ședință administrativă a clerului din județul Harghita
În contextul Anului omagial al împlinirii a 100 de ani de la ridicarea la rang de Patriarhie a Bisericii Ortodoxe Române și Anului comemorativ al duhovnicilor și mărturisitorilor ortodocși români din secolul al XX-lea, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a slujit joi, 13 februarie, în Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Toplița 2 și 6 din Protopopiatul Călimani.
Preasfințitul Părinte Episcop Andrei a săvârşit Sfânta Liturghie împreună cu preoții și diaconii din județul Harghita, în Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Toplița 2 și 6 din Protopopiatul Călimani. Răspunsurile la strană au fost date de preoți slujitori și cântăreți bisericești. La chinonic, prof. Livia Harpa a interpretat pricesne.
Slujirea Sfintei Liturghii a fost urmată de lucrările ședinței pastoral-administrative, în cadrul căreia ierarhul a susținut referatul cu tema „Un centenar de recunoaștere și sfințenie”, în care a subliniat rolul Bisericii Ortodoxe în viața poporului iubitor de Dumnezeu din România, precum și valoarea acesteia în păstrarea nealterată a adevărurilor fundamentale de credință în cursul istoriei.
„Ortodoxia românească a născut sfinți timp de 20 de veacuri și continuă să fie un mediu prielnic al lucrării sfințitoare a lui Dumnezeu. (...) Chiar și după două milenii, același Duh Sfânt lucrează în inimile creștinilor însetați după Dumnezeu. Prezența sfinților români în calendar reprezintă un prilej de bucurie și mândrie națională, deoarece ei sunt martorii credinței prin mărturisire în timpuri întunecate și mijlocitori ai neamului românesc înaintea Tronului Preasfintei Treimi. Duhovnici și martiri, acești sfinți români ai secolului al XX-lea sunt mărturia demnității renăscute și lumini ale speranței aprinse in inimile românilor”, a spus PS Părinte Episcop Andrei.
A urmat comunicarea hotărârilor Sfântului Sinod în rândul clerului, însoțite de îndemnul ierarhului privind viața duhovnicească a preotului și activitatea sa pastoral-misionară în parohia încredințată.
PS Părinte Episcop Andrei a apreciat, de asemenea, pe baza rapoartelor părinţilor protopopi, strădania jertflelnică a preoţilor din județul Harghita, oferindu-le sfaturi pentru înmulțirea faptelor bune.