În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Sfântul Paisie Aghioritul de la Suroti
La un an de la canonizarea sa de către Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice, în cadrul şedinţei de lucru din 13 ianuarie 2015, Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul a fost cinstit ieri, 12 iulie, de către creștinii ortodocși. Sfântul Paisie Aghioritul este unul dintre cei mai iubiţi părinţi care au vieţuit la Sfântul Munte Athos. Trăitor în secolul trecut (1924-1994), sfântul a intrat în obştea Mănăstirii Esfigmenu din Athos în 1953. Toată viața și-a dedicat-o rugăciunii, fiind căutat de oameni pentru trăirea sa virtuoasă. S-a nevoit în mai multe mănăstiri și chilii din Muntele Athos, dar și din Muntele Sinai. De numele său este legată şi istoria Mănăstirii Suroti, Grecia, căreia i-a pus temeliile de zid, dar şi pe cele duhovniceşti. În anul 1979 a preluat Chilia Naşterii Maicii Domnului - Panaguda, locul unde au primit ajutor mii de suflete. Sfântul Cuvios Paisie a plecat la Domnul în 12 iulie 1994, în urma unei suferințe provocate de un cancer la intestinul gros, fiind înmormântat la Mănăstirea Suroti, lângă Tesalonic, potrivit dorinţei sale.
În semn de cinstire, Editura Institului Biblic și de Misiune Ortodoxă a tipărit anul acesta „Slujba Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul”. Textul a fost alcătuit de obștea Mănăstirii Suroti, Grecia, și aprobat de Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice, fiind trimis Patriarhiei Române. Traducerea a fost efectuată de arhim. Chiril Lovin și verificată de Maria-Iuliana Rizeanu, a Patriarhiei Române.