Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Sfințirea picturii paraclisului Mănăstirii Timișeni-Șag
În Duminica după Botezul Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, s-a aflat în mijlocul obștii Mănăstirii Timișeni-Șag, județul Timiș, unde a sfințit pictura paraclisului așezământului monahal.
Mitropolitul Banatului a săvârșit duminică Sfânta Liturghie la Mănăstirea Timișeni-Șag, înconjurat de un sobor de ieromonahi, preoți și diaconi, din care a făcut parte și arhimandritul Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Timișoarei. La slujbă a participat și obștea monahală, în frunte cu maica stavroforă Casiana Șimon, stareța mănăstirii. În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a explicat Evanghelia duminicii, subliniind valoarea pocăinței pentru mântuire, precum și nemărginita iubire a lui Dumnezeu față de oameni.
În continuare, Mitropolitul Banatului, împreună cu soborul de slujitori, a oficiat slujba de sfințire a picturii paraclisului cu hramurile „Întâmpinarea Domnului” și „Sfântul Ambrozie, Arhiepiscopul Mediolanului”, aflat în incinta Mănăstirii Timișeni-Șag. Cu acest prilej, în semn de prețuire, ostenitorii și binefăcătorii au primit acte de cinstire pentru sprijinul oferit la construirea și înfrumusețarea locașului de cult.
Paraclisul Mănăstirii Timișeni-Șag a fost construit între anii 2010 și 2012, la inițiativa arhim. Simeon Stana, duhovnicul mănăstirii și exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Timișoarei. Între 2017 și 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan și prin jertfelnicia familiei Corina și Gavriil Cristian Olar din Timișoara, locașul a fost împodobit cu pictură, executată în tehnica frescă de către pictorul bisericesc Dragoș Dricu din Craiova.