La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Slujba Învierii la Mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei” din Durlești
În noaptea Învierii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a săvârșit Canonul pascal și Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei” din Durlești, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi ai Arhiepiscopiei Chișinăului.
În cuvântul său de învățătură, Mitropolitul Petru a subliniat importanța Învierii lui Hristos, care este fundamentul credinței creștine și sursa bucuriei noastre celei mai mari. El a îndemnat credincioșii să păstreze această mulțumire duhovnicească și să o împărtășească cu toți cei din jur, prin viața lor și prin propovăduirea Evangheliei.
După slujba Învierii de la Mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei” din Durlești, credincioșii din Chișinău au adus coșuri pline cu produse tradiționale în biserică, pentru a fi binecuvântate de către preoți.