De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Slujire arhierească la Bivolărie - Vicovu de Sus
În Duminica a 11-a după Rusalii (a Datornicului nemilostiv), 23 august 2020, credincioşii din Parohia Bivolărie-Vicovu de Sus, Protopopiatul Rădăuţi, judeţul Suceava, au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.
Sfânta Liturghie arhierească a fost săvârşită în paraclisul de vară de Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, înconjurat de un sobor de clerici, între care şi părintele Gheorghe Calancea - protopop interimar al Protoieriei Rădăuţi. În cadrul Sfintei Liturghii, teologul Valentin Nicşan a fost hirotonit întru diacon.
În cuvântul de învăţătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Damaschin a vorbit despre Pilda datornicului nemilostiv şi despre importanţa iertării în viaţa creştinilor: „Când nu puteţi ierta, cereţi de la Dumnezeu putere să iertaţi, ziceţi măcar mai întâi din gură şi după aceea o să zică şi inima şi după aceea va înţelege şi mintea - Iartă-l Doamne, că aşa a zis şi Mântuitorul Hristos pe Cruce: Iartă-i Doamne că nu ştiu ce fac, nu ştie nici acesta ce să facă; a greşit el azi, dar cine garantează că greşesc eu mâine? Iartă-l Tu pe el azi că încerc să-l iert şi eu astăzi ca mâine să mă ierţi şi Tu, Doamne, pentru cele ce cu siguranţă voi greşi. Cine este recunoscător lui Dumnezeu pentru darurile primite şi cine este iertător aproapelui său faţă de cele pe care aproapele i-a greşit lui, acela are o viaţă bucuroasă, aceluia nu-i mai apare tristeţea pe chip, aceluia lucrurile îi merg bine pentru că Dumnezeu vine, Dumnezeu binecuvântează, Dumnezeu plineşte, Dumnezeu îi bucură, Dumnezeu îi trimite şi mai multe daruri pentru că zice: Ai fost ca mine, eu iert la nesfârşit şi tu omule bun când ierţi cuiva te asemeni lui Dumnezeu! Asemănaţi-vă fraţilor şi surorilor lui Dumnezeu celui bun şi iertător şi nu vă asemănaţi demonului care pe toate le ţine minte, pe toate le contabilizează, ca la sfârşitul vieţii să ni le arunce în faţă şi să le pună în faţa lui Dumnezeu.”
Biserica din Bivolărie a fost adusă de la Gura Largului, comuna Poiana Teiului, judeţul Neamţ, deoarece se ridica lacul de acumulare de la Bicaz, în 1959, fiind refăcută în Bivolărie în anul 1960, când a fost sfinţită. De-a lungul timpului, au fost efectuate mai multe lucrări de amenajare, s-a realizat pictura interioară, s-au construit casa parohială, casa praznicală, clopotniţa şi Altarul de vară.