De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Sustenabilitate pentru proiectul „Masa Bucuriei”
La Centrul Naţional pentru Formare Continuă „Dumitru Stăniloae” al Patriarhiei Române a avut loc miercuri, 21 august, atelierul de sustenabilitate „Masa Bucuriei - Dar din dar se face rai”, în care a fost evaluată activitatea din cadrul proiectului naţional „Masa Bucuriei”.
Întâlnirea de la Bucureşti a avut un pronunţat caracter tehnic prin care toţi cei implicaţi în proiect au evaluat activitatea de până acum şi au încercat să găsească soluţii pentru îmbunătăţirea acesteia atât din punctul de vedere al beneficiarilor, cât şi al furnizorilor. „La întâlnire au participat consilieri coordonatori ai proiectului «Masa Bucuriei» de la nivelul eparhiilor unde se desfăşoară, pentru că este bine de ştiut că acesta se desfăşoară în 13 eparhii din cuprinsul Patriarhiei Române, acolo unde sunt magazinele Selgros. Alături de ei s-au aflat responsabili ai centrelor prin intermediul cărora se distribuie produsele sau ai centrelor care beneficiază de produsele alimentare. Evenimentul de sustenabilitate al acestui proiect se înscrie în tipologia Sectorului social-filantropic al Patriarhiei Române, care este coordonatorul proiectelor cu impact naţional pe care le derulăm”, a spus pr. Dorel-Nicolae Moţoc.
Beneficiarii proiectului „Masa Bucuriei” sunt oameni şi familii nevoiaşe din România care din diferite motive au ajuns în situaţia de a nu avea posibilitatea să-şi asigure hrana zilnică, motiv pentru care s-au orientat către instituţiile sociale ale Patriarhiei Române. Distribuirea corectă a alimentelor este asigurată de către Patriarhia Română prin 170 de centre şi cantine sociale, situate în apropierea localităţilor în care există un magazin Selgros.