În ziua praznicului Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, credincioșii Bisericii „Sfântul Nicolae”‑Ghica, paraclis universitar din București, au trăit un moment de mare bucurie
Trupul Episcopului Dionisie Erhan aflat neputrezit
La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Suruceni, raionul Ialoveni, Republica Moldova, în timpul lucrărilor de consolidare a cavoului aflat sub biserica mănăstirii, a fost descoperit recent trupul neputrezit al vrednicului de pomenire Episcop Dionisie Erhan, informează site-ul oficial al Mitropoliei Chișinăului și al Întregii Moldove, www.mitropolia.md.
Cleric ortodox român născut în 1868 la doar câțiva kilometri de Chișinău, mai precis în satul Bardar, din raionul Ialoveni, devenit vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului și Hotinului în perioada 1918-1932, Episcop al Cetății Albe și Ismailului între anii 1932 și 1940, iar apoi Episcop al Argeșului în perioada 1940-1941, vrednicul de pomenire Episcop Dionisie Erhan reprezintă una dintre cele mai marcante personalități eclesiastice basarabene din prima jumătate a secolului trecut. El a fost unul dintre luptătorii pentru realizarea statului național unitar român.
În 1918, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din București l-a ales arhiereu cu titlul „al Ismailului”, vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului. Descoperirea rămășițelor pământești a avut loc chiar în anul în care s-au împlinit 150 de ani de la nașterea sa și 100 de ani de la alegerea sa în scaunul arhieresc.