De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Vestirea Naşterii Domnului în Episcopia Caransebeşului
La finalul săptămânii trecute, în Episcopia Caransebeşului au avut loc mai multe evenimente care anticipează bucuria sărbătorii Naşterii Domnului. Astfel, sâmbătă, 18 decembrie, catedrala din Caransebeş a găzduit a 15-a ediție a spectacolului de colinde „Alaiul colindătorilor”, în cadrul căruia 16 coruri au interpretat cântece tradiţionale de Crăciun, primind la final daruri din partea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, ne-a transmis părintele arhidiacon Pavel Canea, consilier eparhial.
În ziua următoare, în Duminica dinaintea Nașterii Domnului, Preasfinția Sa a săvârşit Sfânta Liturghie în catedrala din Caransebeş, înconjurat de un sobor de clerici, la finalul căreia Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului și Corul Catedralei Episcopale au susținut un concert de colinde.
În cuvântul de învăţătură, ierarhul a vorbit despre semnificaţia colindelor: „Am avut bucuria să ascultăm multe colinde alături de credincioșii noștri, înțelegând mesajul îngerilor, pentru că ei la Betleem le-au spus păstorilor să nu se teamă, căci S-a născut Mântuitorul. Și noi ne-am bucurat de acest mesaj, deoarece colindătorii sunt urmașii îngerilor și ne binevestesc an de an Nașterea Pruncului Divin. Înțelegem prin glasul colindătorilor o prelungire a colindului sfânt și bun rostit pentru prima dată la Betleem: «Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire»”.
În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian l-a hirotesit iconom stavrofor pe părintele Marius Dănănău, inspector eparhial în cadrul Sectorului cimitire, monumente și servicii funerare al Episcopiei Caransebeșului.