De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Zilele orașului Sânnicolau Mare din județul Timiș
Cel mai vestic oraș din România, Sânnicolau Mare, l-a sărbătorit pe 6 decembrie pe Sfântul Ierarh Nicolae, ocrotitorul spiritual. La orele dimineții, soborul preoților și mulțimea credincioșilor l-au întâmpinat, cu mare bucurie, pe Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, care a săvârșit în continuare Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici format din preoții consilieri eparhiali Mircea Szilagyi, Cristian Pavel și Timotei Anișorac, părintele protopop Marius Podereu, părintele Călin Cioban, preoți ai Sânnicolaului, împreună cu preotul sârb și cel ucrainean din oraș.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de către chiriarh, care a evidențiat evlavia și smerenia Sfântului Ierarh Nicolae, model de urmat pentru preoți, monahi și credincioși din zilele noastre.
La finalul Sfintei Liturghii, părintele Călin Cioban, co-slujitor de la Parohia Sânnicolau Mare, a primit din partea ierarhului distincția de iconom. În ultimii trei ani, la biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din Sânnicolau Mare au fost realizate ample lucrări de reabilitare, atât la acoperiș, cât și la exterior. O frumoasă procesiune a avut loc în jurul lăcașului de cult, care a fost binecuvântat de către chiriarh cu apa sfințită, citindu-se şi îndătinatele rugăciuni, ne-a transmis părintele protoiereu Marius Podereu.
Părintele protopop Marius Podereu a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru bucuria făcută preoților și credincioșilor, precum și primarului orașului, Dănuț Groza, și Consiliului local, dar și tuturor credincioșilor care au ajutat la lucrările de reabilitare a acestei vechi biserici parohiale.