În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Zilele satului românesc într-o parohie din județul Călărași
Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” -Prozanic și Fundația „Preoteasa Elena”, în parteneriat cu Școala gimnazială „Constantin Brâncoveanu” din comuna Vasilați, județul Călărași, a organizat „Zilele satului românesc în Parohia Prozanic”, în perioada 23-24 septembrie. Sâmbătă a avut loc deschiderea oficială a activității prin vernisarea expoziției „Arta vestimentară a satului românesc”. Duminică, de la ora 16:00, la Școala gimnazială din Vasilați a avut loc evenimentul „Șezătoare la Prozanic - tinerii și vârstnicii să laude satul românesc”. La șezătoare au fost prezenți invitați din domeniul etnografiei și al folclorului: Nicu Mâță, interpret de muzică populară, originar din Republica Moldova; Nina Marinescu, absolventă a Școlii Populare de Artă din București și enoriașă a parohiei; Amalia Eftimie, profesor de limba și literatura română, director al Liceului Tehnologic „Ion Ghica” din Oltenița. Aceștia au făcut o incursiune în lumea satului, prezentând povești, tradiții și obiceiuri ale satului românesc de altădată.
De asemenea, în cadrul șezătorii, grupul de copii și tineret al Fundației „Preoteasa Elena” a Parohiei Prozanic, coordonat de părintele Ștefan Cătălin Niță, și grupul de cateheză al Parohiei Prozanic, coordonat de Ștefana Durlan, profesor de religie, au prezentat un program cultural artistic specific satului românesc și o paradă a costumului tradițional românesc. „La sfârşitul şezătorii, toți cei prezenți s-au bucurat de bunătățile culinare ale satului românesc al Parohiei Prozanic, reconfirmând ospitalitatea, buna grijă faţă de mâncarea tradiţională şi sănătoasă din Muntenia”, ne-a spus preotul paroh Ștefan Cătălin Niță.