De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Ziua Europei sărbătorită la Timişoara
Ziua de 9 mai a fost marcată la Timişoara prin multe activităţi atractive pentru locuitorii oraşului de pe Bega. Această zi cu triplă semnificaţie pentru români a debutat cu ceremonialul militar dedicat aniversării Proclamării independenţei de stat a României la 9 mai 1877 şi a sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial pe frontul european, pe data de 9 mai 1945. În debutul ceremonialului, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, a oficiat o slujbă de Te Deum, înconjurat de preoţi şi diaconi de la Catedrala Mitropolitană şi din Parohia Timişoara Cetate. Manifestarea s-a încheiat cu depuneri de coroane la Monumentul „Ostaşului român” din Parcul Central din partea reprezentanţilor autorităţilor locale, judeţene şi centrale din oraş. Programul a continuat în după-amiaza zilei, fiind organizate mai multe competiţii sportive, spectacole susţinute de elevi ai şcolilor din judeţul Timiş şi invitaţi de peste hotare, pavilioane de prezentare ale unor ţări din UE şi din afara spaţiului comunitar, ale centrelor culturale şi ONG-urilor, precum şi un spectacol folcloric.
Cea de-a treia semnificaţie a zilei de 9 mai aminteşte românilor şi tuturor cetăţenilor Europei de celebrarea a 65 de ani de existenţă a Europei unite pentru a asigura pacea, cooperarea şi bunăstarea pentru toţi cetăţenii ei. Pe 9 mai 1950, ministrul francez al afacerilor externe Robert Schuman a prezentat planul lui privind o cooperare mai bună între ţările europene care doreau să amelioreze efectele celui de-al Doilea Război Mondial şi erau interesate să evite o nouă conflagraţie. În acest sens, în fiecare an, milioane de cetăţeni din toate ţările Uniunii Europene organizează evenimente specifice pline de culoare şi diversitate, pentru a sărbători ziua de 9 mai - „Ziua Europei”.