La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Ziua națională a lecturii în Parohia Prozanic din județul Călărași
Începând cu anul 2022, data de 15 februarie marchează, în țara noastră, Ziua națională a lecturii. În Parohia „Sfântul Gheorghe”‑Prozanic din localitatea Vasilați, județul Călărași, Episcopia Sloboziei și Călărașilor, a avut loc miercuri, în cadrul Concursului național catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”, cercul de lectură intitulat „Citim zi de zi!”.
În deschiderea activității, părintele paroh Ștefan Cătălin Niță le‑a vorbit celor aproximativ 40 de copii prezenți despre importanța lecturii în viața noastră, despre lectura rugăciunii și cultura duhovnicească dobândită prin aceasta. De asemenea, le‑a fost explicat copiilor faptul că lecturarea textelor biblice îmbogățește mintea și sufletul prin cunoașterea lui Dumnezeu, cunoaștere ce pleacă de la voința omului și se concretizează în rugăciunea neîncetată. Ca semn al prețuirii pe care Biserica o arată față de cei mai mici dintre credincioșii ei, au fost împărțite copiilor prezenți cărți și reviste cu caracter religios.
A urmat o serie de activități de încurajare a cititului și de stimulare a interesului pentru carte în rândul elevilor, activități pregătite de cadre didactice ale Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu” din Vasilați: Floarea Bălașa, Ștefana Durlan și Mihaela Ciorică. Acestea au constat în lecturarea unor pasaje preferate din cărți și reviste cu caracter religios, scenete, poezii, citirea unor fragmente din operele unor scriitori și poeți români, prezentarea cărților preferate și nu numai, ne‑a transmis părintele Ștefan Cătălin Niță.