Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Educaţie și Cultură Educaţie Elevi şi studenţi în competiţia produselor tradiţionale

Elevi şi studenţi în competiţia produselor tradiţionale

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Educaţie
Data: 17 Martie 2023

Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” (USV) Iaşi, prin Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare (FIRAA) şi în parteneriat cu Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, va organiza, sâmbătă, 18 martie 2023, cea de-a şasea ediţie a concursului naţional „Identificare de produse tradiţionale”.

Competiţia este dedicată atât elevilor, cât și studenților din ţară sau diasporă, care s-au înscris individual sau în echipă, coordonați de un cadru didactic. 

Reţetele vor fi prezentate, jurizate şi în final degustate de către toţi participanţii. Şi cu această ocazie, organizatorii vor să pledeze pentru crearea așa-numitelor „trasee gastronomice și culturale”, care pot constitui, în viziunea reprezentanţilor USV Iaşi, importante repere de afaceri și de reprezentare a zonei. „Ne propunem promovarea unei alimentaţii sănătoase şi încurajarea consumului de produse culinare realizate după reţete tradiţionale româneşti şi, totodată, urmărim stimularea spiritului antreprenorial al elevilor şi studenţilor prin valorificarea superioară a producţiilor agroalimentare obţinute în fermele de mărime medie şi mică. De asemenea, se doreşte asocierea produselor tradiţionale înscrise în concurs cu posibile trasee gastronomice, elemente ale turismului local”, a declarat prof. univ. dr. Mircea Pop, decanul FIRAA.

Produsele tradiționale prezentate vor fi însoţite de un dosar care trebuie să cuprindă, pe lângă denumirea şi descrierea caracteristicilor şi a metodei de producţie, şi o poveste, însoţită de acte doveditoare, care să demonstreze că rețeta „a fost transmisă de la o generație la alta” şi are o vechime „de cel puţin 30 de ani”. (O. N.)