Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș şi reprezentanți ai Arhiepiscopiei Alba Iuliei au vizitat miercuri, 18 decembrie, copii defavorizați din județul Mureș. Peste 350 de
30 de familii au fost sprijinite de voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale
Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au desfășurat sâmbătă, 15 ianuarie 2022, o nouă acțiune social-filantropică în cadrul campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”. 30 de familii nevoiașe din parohiile prahovene Nucet, Chiojdeanca, Trenu și Tisa au primit pachete cu produse alimentare de strictă necesitate.
Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor bucureșteni, a subliniat faptul că, dincolo de ajutorul material acordat, prezența acestora în mijlocul comunităților și al familiilor aflate în situații dificile reprezintă și un sprijin psihologic de neînlocuit: „Campania noastră continuă să aducă speranță în sufletele persoanelor aflate în dificultate, întâlnite mai ales în mediul rural. Ne-am deplasat în patru parohii prahovene unde casele erau răsfirate pe dealuri. Am sprijinit persoane care se confruntă cu lipsa locurilor de muncă. Toate aceste familii au nevoie de noi, de încredere, de speranță și de un imbold pentru a merge înainte. Cel mai important lucru, cred eu, este faptul că această speranță vine de la Dumnezeu, prin Biserica Ortodoxă Română și prin toți oamenii cu suflet mare care se implică în sprijinirea acestor familii. Cum spunea preotul paroh din una dintre localitățile vizitate, este foarte greu atunci când, ca părinte, nu ai un loc de muncă și nu ai ce să le pui copiilor pe masă. Copiii cer, au nevoi, însă tu te simți neputincios. Cred eu că unul dintre lucrurile care au reușit să aducă bucurie, dincolo de darurile oferite, a fost prezența noastră în mijlocul acestor comunități. Contează enorm pentru aceste persoane să vadă că cineva se interesează de ele în mod repetat, pentru că noi în aceste localități am mai ajuns”.
Părintele paroh Aurel Gaiță, de la Parohia Trenu, județul Prahova, a adăugat: „Satul românesc este așa cum ni l-am făcut. Dumnezeu îngăduie, în virtutea libertății noastre, ca și răul să se manifeste în istorie, astfel încât există vremuri mai grele sau mai ușoare. Ceea ce se întâmplă în satul de astăzi, cu toate că este o realitate tristă, este îngăduit de Dumnezeu spre binele nostru veșnic. Chiar dacă noi, oamenii, ne raportăm de cele mai multe ori la binele și la folosul imediat, Dumnezeu are în perspectivă binele nostru veșnic, mântuirea noastră. De aceea, chiar și momentele de criză sau de încercare prin care trecem fac parte din iconomia, din rânduiala lui Dumnezeu pentru mântuirea noastră”.
De asemenea, părintele paroh Costin Merezeanu de la parohia prahoveană Tisa a mulțumit voluntarilor bucureșteni pentru implicare și a evidențiat că bucuria resimțită de beneficiarii acțiunii lor a fost una atât de ordin material, cât și spiritual.
De la începutul pandemiei până în prezent, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au desfășurat aproximativ 400 de activități social-filantropice în 22 de județe ale țării, ajutând aproape 8.600 de familii cu posibilități materiale reduse.