În perioada 14-19 noiembrie, la Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae”-Bucu, județul Ialomița, s-a desfășurat campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, în cadrul Strategiei naționale de acțiune comunitară. Prin această activitate, voluntarii au avut prilejul de a dărui cu mult drag și bucurie din roadele toamnei unor familii și persoane vârstnice care au nevoie de sprijin, beneficiari ai Protopopiatului Slobozia. Prezent la activitate, părintele protopop Laurențiu Cioranu a felicitat gestul micilor voluntari, îndemnându-i să își păstreze bunătatea și să înmulțească fapta cea bună pe tot parcursul vieții. Elevii au fost îndrumați să spună ce reprezintă pentru ei voluntariatul și ce simt atunci când dăruiesc.
30 de familii prahovene vizitate de voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale
Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, mai multe familii din comuna prahoveană Telega, aflate în dificultate, au fost vizitate și sprijinite de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale. Prin intermediul campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, 30 de astfel de familii din localitățile Telega, Buștenari și Melicești au primit sprijin material constând în pachete cu produse alimentare de strictă necesitate.
Coordonatorul voluntarilor bucureșteni, Dănuț Prună, a vorbit despre cea mai recentă acțiune filantropică, arătând totodată cine sunt cei pe care voluntarii se străduiesc să îi sprijine în mod constant: „Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale sunt neobosiți. Continuăm să sprijinim familiile aflate în dificultate. Am revenit în trei localități prahovene pe care le-am mai vizitat și anul trecut, în plină pandemie. Astăzi, oamenii s-au bucurat să ne revadă. Au fost emoții și am oferit daruri care le-au adus încredere și speranța că viața merge mai departe și totodată s-au convins că încă mai sunt oameni care se gândesc la ei și la problemele prin care trec. Am sprijinit familii cu foarte mulți copii. O astfel de familie, care are opt copii, se confruntă cu mari probleme financiare. Părinții nu au bani nici să își încarce butelia, nu au curent electric și locuiesc în două camere. În România de astăzi, persoanelor care locuiesc la sate le este foarte greu să își găsească un loc de muncă și să își poată întreține familia cum se cuvine. Sprijinul oferit astăzi este mai ales un ajutor moral pentru că le oferă acestora o «gură de oxigen». Ei văd că Biserica este aproape de ei, preoții sunt aproape de ei și Dumnezeu le este alături. M-am bucurat când am văzut cu câtă nerăbdare îl așteptau pe preotul paroh. Acesta le-a adus haine și hrană, separat de sprijinul oferit de noi. Părintele din sat este cel care îi vizitează cel mai des și le alină durerea”.
Părintele paroh Alexandru Florin Chirobocea de la Parohia Buștenari, județul Prahova, a adăugat că beneficiarii acestor acțiuni simt mângâierea pe care Dumnezeu le-o oferă prin astfel de gesturi: „Localnicii au primit aceste daruri de la voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale cu multă bucurie. Sunt oameni cu multe nevoi și s-au bucurat să vadă că cineva le bate la poartă, la ușă și le aduce un dar ce îi ajută să aibă parte de sărbători frumoase și de o masă îmbelșugată, așa cum se cuvine. Și pe mine, personal, m-au bucurat vizita și implicarea voluntarilor”.
Din luna martie a anului trecut până în prezent, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au desfășurat 342 de acțiuni și au sprijinit, în cadrul campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, aproximativ 8.500 de familii.