În perioada 14-19 noiembrie, la Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae”-Bucu, județul Ialomița, s-a desfășurat campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, în cadrul Strategiei naționale de acțiune comunitară. Prin această activitate, voluntarii au avut prilejul de a dărui cu mult drag și bucurie din roadele toamnei unor familii și persoane vârstnice care au nevoie de sprijin, beneficiari ai Protopopiatului Slobozia. Prezent la activitate, părintele protopop Laurențiu Cioranu a felicitat gestul micilor voluntari, îndemnându-i să își păstreze bunătatea și să înmulțească fapta cea bună pe tot parcursul vieții. Elevii au fost îndrumați să spună ce reprezintă pentru ei voluntariatul și ce simt atunci când dăruiesc.
Acțiuni social-filantropice în Arhiepiscopia Râmnicului
Sectorul social al Arhiepiscopiei Râmnicului a oferit săptămâna aceasta mai multe pachete cu alimente mamelor aflate în Centrul familial din Troianu, județul Vâlcea, familiilor cu mulți copii și persoanelor vârstnice.
Această acțiune face parte din proiectul social-filantropic eparhial pentru ajutorare a persoanelor afectate de pandemie și de situația de izolare creată de răspândirea noului coronavirus. „Izolarea socială necesară în stoparea răspândirii epidemiei nu trebuie să determine și izolarea de aproapele aflat în suferință. La îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, încercăm să fim de folos, într-o perioadă pe care o putem transforma în prilej de a spori comuniunea, iubirea noastră față de Mântuitorul Hristos și față de semeni”, a precizat Viorica Adriana Iancu, consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului.
Tot în această săptămână, Parohia „Toți Sfinții” din municipiul Râmnicu Vâlcea oferă pachete cu alimente persoanelor vârstnice, familiilor cu venituri reduse și persoanelor izolate la domiciliu. Valoarea totală a acestor ajutoare este de 6.423 de lei. Pachetele au fost făcute de voluntari din parohie, iar pr. paroh Constantin Cârstea le-a împărțit beneficiarilor.
„Lucrarea Bisericii în societate descoperă responsabilitatea și dragostea față de aproape. Acordăm în această perioadă o atenție aparte persoanelor afectate de actuala criză.
Biserica a fost permanent un sprijin real pentru cei aflați în suferință, oferind alinare sufletească și sprijin concret în rezolvarea unor probleme de natură socială”, a subliniat părintele Constantin Cârstea.
De asemenea, la nivelul celor patru protoierii ale Arhiepiscopiei Râmnicului, în perioada 4-10 aprilie, 767 de familii vâlcene fără posibilităţi financiare au primit pachete cu alimente de bază pentru asigurarea necesităților de hrană și produse igienico-sanitare, prin implicarea parohiilor. Suma totală cheltuită a fost în valoare de 47.346 de lei.