În perioada 14-19 noiembrie, la Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae”-Bucu, județul Ialomița, s-a desfășurat campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, în cadrul Strategiei naționale de acțiune comunitară. Prin această activitate, voluntarii au avut prilejul de a dărui cu mult drag și bucurie din roadele toamnei unor familii și persoane vârstnice care au nevoie de sprijin, beneficiari ai Protopopiatului Slobozia. Prezent la activitate, părintele protopop Laurențiu Cioranu a felicitat gestul micilor voluntari, îndemnându-i să își păstreze bunătatea și să înmulțească fapta cea bună pe tot parcursul vieții. Elevii au fost îndrumați să spună ce reprezintă pentru ei voluntariatul și ce simt atunci când dăruiesc.
Activităţi social-filantropice la Brașov
Asociația „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” a desfășurat în această perioadă o serie de activități social-filantropice pentru oamenii nevoiași din Brașov și împrejurimi, precum și pentru pacienții internați cu COVID-19 în Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie.
În contextul epidemiologic actual, care a dus și la o distanțare față de nevoiași, unii dintre aceștia fiind fără un acoperiș deasupra capului, Asociația „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” a donat lunar, începând cu luna mai, îmbrăcăminte, jucării, scutece și alimente pentru toți cei aflați în nevoie atât din municipiul Brașov, cât și din împrejurimi.
În urma ploilor abundente care au afectat zona Rupea, în comuna Racoș, și a alunecărilor de teren apărute, o casă construită din pământ ce adăpostea şapte persoane s-a dărâmat. Cu acest prilej, Asociația „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” a donat o parte din materialul lemnos și cimentul necesar reparațiilor şi consolidării acoperișului și pereților până se va în-cepe construcția unei noi case.
De asemenea, la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, unitate spitalicească suport pentru pacienții internați cu COVID-19, au fost donate scutece pentru adulți, sonde urinare și suplimente alimentare pentru pacienții care sunt imobilizați la pat, precum și pentru cei care nu pot mânca alimentația prescrisă, având și alte afecțiuni cronice.
„Dăm Slavă Bunului Dumnezeu pentru toate, mulțumim din suflet tuturor celor care s-au gândit la semenii lor și ne-au solicitat ajutorul în mijlocirea acestui lucru. Nu este o perioadă ușoară, mai ales că mulți dintre bolnavii cronici sau cei neoplazici (cu cancer) nu pot fi deocamdată reinternați în anumite unități spitalicești. Mulți dintre aceștia sunt acasă, mulți sunt cazuri sociale și le este din ce în ce mai greu să lupte cu toate neajunsurile materiale. Este o prioritate pentru noi, în măsura în care vom putea, să îi vizităm și să le acordăm o minimă asistență medicală cu un minim de analize efectuate de către cei doi voluntari ai noștri, care sunt și cadre medicale” a spus pr. Ciprian Nistor, coordonatorul Asociației „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” Brașov și preot la Capela „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” și „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” din Brașov.