Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș şi reprezentanți ai Arhiepiscopiei Alba Iuliei au vizitat miercuri, 18 decembrie, copii defavorizați din județul Mureș. Peste 350 de
Ajutor pentru bolnavii COVID de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Braşov
În cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie din Braşov-Ştejeriş au avut loc activităţi social-filantropice cu scopul de a oferi ajutor celor 24 de copii internaţi în Compartimentul Pneumo-Pediatrie şi celor 75 de bolnavi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.
Parohia Braşov-Spitale VI, prin preotul misionar Bogdan George Brânzea, ajutat de mai mulţi credincioşi apropiaţi Capelei „Izvorul Tămăduirii” din incinta spitalului, a donat către bucătăria spitalului 2.000 de kilograme de cartofi, alimente (legume şi fructe), precum şi termometre electronice pentru pacienţii COVID pozitiv. Valoarea totală a donaţiilor s-a ridicat la suma de 7.000 de lei.
„De comun acord cu credincioşii care ne sunt permanent alături, am considerat că este de datoria noastră să ne implicăm în ajutorarea şi sprijinirea semenilor aflaţi în grea suferinţă, din cauza infectării cu temutul virus SARS-CoV-2. Astfel, am dăruit 2.000 de kilograme de cartofi bucătăriei spitalului pentru nevoile pacienţilor. Mulţumesc din suflet doamnei Adam Loredana din Codlea care ne-a dăruit 1.000 de kilograme de cartofi din recolta domniei sale, un suflet bun, darnic şi inimos. Am dăruit legume, fructe, carne, mezeluri şi lactate pentru îmbunătăţirea calorică a hranei zilnice a pacienţilor”, a spus pr. Bogdan George Brânzea.
De asemenea, au fost cumpărate termometre pentru necesităţile medicale ale Secţiei Pneumologie I - COVID, folosite la termometrizarea pacienţilor internaţi.
„Am fost permanent alături de credincioşii noştri internaţi în spital oferindu-le tuturor un sprijin spiritual prin Sfânta Taină a Mărturisirii şi a Euharistiei, îmbărbătându-i şi încurajându-i pe toţi să depăşească momentul acesta greu al vieții lor. În calitate de asistent medical, lucrând încă de la începutul pandemiei pe o secţie de COVID, vă pot spune că sunt şocat de evoluţia medicală a pacienţilor COVID pozitiv, o evoluţie foarte gravă, din ce în ce mai gravă şi mai ales imprevizibilă. Cadrele medicale fac eforturi supraomeneşti pentru vindecarea pacienţilor, în condiţii de muncă deosebit de grele şi alături de preot, psiholog, asistent social şi kinetoterapeut formează o echipă multidisciplinară”, a mai menţionat pr. Brânzea.
Biserica este permanent prezentă în aceste spitale destinate pacienţilor cu COVID prin intermediul preoţilor misionari.
„E atât de multă suferinţă în aceste locuri, încât nu vă puteţi închipui, familii întregi care suferă, oameni de toate vârstele, dar mai ales bătrâni încărcaţi de multe boli, care nu pot respira şi se chinuie pentru o gură de oxigen. Pe chipul tuturor se citesc spaima, anxietatea şi epuizarea. Soţi internaţi şi care sunt nevoiţi să se despartă, unul rămâne internat pe secţie, iar celălalt este transferat la ATI. Duc dorul şi grija părinţilor sau a copiilor lăsaţi acasă fără un ajutor, la rândul lor infectaţi cu coronavirus, alţii îi plâng în liniştea salonului pe cei pe care de curând i-au înmormântat după o agonie indusă de COVID. Aceasta este realitate crudă cu care se întâlnesc preoţii misionari din spitalele suport COVID. Sunt chemaţi în puterea nopţii, şi nu o dată, ci şi de câte trei ori pe noapte, să meargă în secţiile ATI şi să-i însoţească pe credincioşii grav afectaţi de această boală până la hotarul veşniciei. Este atât de multă suferinţă, încât aceasta şi-a lăsat amprenta în sufletele tuturor, cadre medicale şi preoţi misionari. Acolo este o altă lume… o vale a plângerii”, a mai spus preotul şi asistentul medical Bogdan George Brânzea.