În perioada 14-19 noiembrie, la Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae”-Bucu, județul Ialomița, s-a desfășurat campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, în cadrul Strategiei naționale de acțiune comunitară. Prin această activitate, voluntarii au avut prilejul de a dărui cu mult drag și bucurie din roadele toamnei unor familii și persoane vârstnice care au nevoie de sprijin, beneficiari ai Protopopiatului Slobozia. Prezent la activitate, părintele protopop Laurențiu Cioranu a felicitat gestul micilor voluntari, îndemnându-i să își păstreze bunătatea și să înmulțească fapta cea bună pe tot parcursul vieții. Elevii au fost îndrumați să spună ce reprezintă pentru ei voluntariatul și ce simt atunci când dăruiesc.
Bilanț al acțiunilor social-filantropice în Episcopia Caransebeșului
Numărul solicitărilor de sprijin, până la praznicul Învierii Domnului, în Episcopia Caransebeșului, a fost de 1.302, dintre care 30 redirecționate către alte instituții, 1.050 rezolvate la nivelul unităților de cult, iar 222 rezolvate în parteneriate cu alte instituții și ONG-uri din județul Caraș-Severin, se arată pe site-ul episcopiacaransebesului.ro.
Contravaloarea ajutoarelor acordate este de 119.738 de lei, din care s-au distribuit 55.775 de lei pentru hrană caldă, 26.734 de lei pentru pachete alimentare, 100 de lei pentru apă îmbuteliată, 4.640 de lei pentru cumpărături de primă necesitate, 1.230 de lei pentru plată facturi, 9.680 de lei pentru spațiile de cazare oferite în scopul carantinei, 1.391 de lei pentru servicii medicale, 200 de lei pentru transportul la serviciile medicale, 17.088 de lei pentru aparatura medicală donată spitalelor și 2.900 de lei pentru donații de produse igienico-sanitare.
Resursele materiale folosite, însă, nu ar însemna nimic fără parohiile și voluntarii implicați. Numărul de parohii în care lumina Învierii s-a răspândit deja prin fapte bune este de 84, iar numărul oamenilor implicați în acțiunile filantropice, atât angajați, cât și voluntari, este 267.