În perioada 14-19 noiembrie, la Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae”-Bucu, județul Ialomița, s-a desfășurat campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, în cadrul Strategiei naționale de acțiune comunitară. Prin această activitate, voluntarii au avut prilejul de a dărui cu mult drag și bucurie din roadele toamnei unor familii și persoane vârstnice care au nevoie de sprijin, beneficiari ai Protopopiatului Slobozia. Prezent la activitate, părintele protopop Laurențiu Cioranu a felicitat gestul micilor voluntari, îndemnându-i să își păstreze bunătatea și să înmulțească fapta cea bună pe tot parcursul vieții. Elevii au fost îndrumați să spună ce reprezintă pentru ei voluntariatul și ce simt atunci când dăruiesc.
Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din Braşov ajută elevii nevoiaşi
Activităţile social-filantropice organizate de Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din Braşov-Bartolomeu continuă şi în această perioadă. Copiii din trei familii nevoiaşe din Braşov şi Săcele, precum şi cei 350 de copii îngrijiţi la Valea Screzii au primit laptopuri, calculatoare şi alte dispozitive pentru şcoala on-line, dar şi alte daruri.
Darurile comunităţii Bisericii „Sfinţii Trei Ierarhi” din Braşov-Bartolomeu au fost oferite copiilor pentru ca aceştia să aibă posibilitatea de a participa la cursurile şcolare on-line, în această perioadă dificilă pentru sistemul educaţional din România.
„«Dacă printr-o faptă de binefacere am făcut bucurie unor semeni de-ai noștri, atunci și lui Dumnezeu i-am făcut o mare bucurie», îmi răsună și acum cuvintele Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, când eram student la Facultatea de Teologie Ortodoxă «Sfântul Andrei Şaguna» din Sibiu. Cunoaștem cu toții contextul în care ne aflăm de la apariția virusului SARS-CoV-2, dar mai ales modul în care a fost pus la încercare unul dintre pilonii formării copiilor noștri: educația în școli. La această provocare colectivă am luat parte fiecare, indiferent de resurse, iar gândurile noastre trebuie să se îndrepte și către cei care nu au posibilitatea de a accesa prin câteva click-uri distanța până la cunoaștere”, ne-a spus pr. Daniel-Ilie Colceriu, de la Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din Braşov-Bartolomeu.
Laptopuri, calculatoare şi alte daruri
În atenţia comunităţii de la biserica braşoveană s-au aflat copii cu rezultate bune la învăţătură din familii cu nevoi materiale, dar şi copiii de la Valea Screzii, unde pr. Daniel-Ilie Colceriu a mai adus cu alte ocazii daruri şi ajutoare necesare traiului zilnic. De asemenea, la Valea Screzii s-a mai oferit suma de 2.000 de lei pentru cheltuielile de întreţinere.
„Am ajutat trei familii nevoiașe din Braşov şi Săcele: doi copilași de 8 și 10 ani aflaţi în grija bunicilor care, la rândul lor, au probleme de sănătate; o mamă care își crește singură cei nouă copii cu vârste cuprinse între 2 şi 25 de ani; o mamă cu cinci copii cu vârste cuprinse între 6 şi 20 de ani. Am ajutat şi copiii din Valea Screzii, 350 la număr, pe care i-am avut în atenție și campaniile trecute. Acestora le-am oferit zece laptopuri, trei computere (monitor, unitate, tastatura și mouse wireless), şase televizoare și patru monitoare, trei perechi de schiuri, clăpari și bețe, două biciclete, o pereche de patine și un telefon mobil. Vreau să subliniez faptul că, pe de-o parte, mulți copii de etnie romă, care provin din familii sărace, trăiesc în locuințe supraaglomerate cu facilități la comun, împart patul cu frații mai mari, nu își permit accesul la tehnologie și la procurarea unui laptop sau computer, iar pe de altă parte, școala care s-a închis brusc, chiar dacă nu reprezenta un magnet educațional, însemna totuși un refugiu temporar din lumea sordidă de acasă și garanția hranei cea de toate zilele. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate, dar și oamenilor cu suflet implicați în această frumoasă acțiune socială”, ne-a mai spus pr. Daniel-Ilie Colceriu.