În perioada 14-19 noiembrie, la Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae”-Bucu, județul Ialomița, s-a desfășurat campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, în cadrul Strategiei naționale de acțiune comunitară. Prin această activitate, voluntarii au avut prilejul de a dărui cu mult drag și bucurie din roadele toamnei unor familii și persoane vârstnice care au nevoie de sprijin, beneficiari ai Protopopiatului Slobozia. Prezent la activitate, părintele protopop Laurențiu Cioranu a felicitat gestul micilor voluntari, îndemnându-i să își păstreze bunătatea și să înmulțească fapta cea bună pe tot parcursul vieții. Elevii au fost îndrumați să spună ce reprezintă pentru ei voluntariatul și ce simt atunci când dăruiesc.
Campania umanitară „Suflet de copil” în Arhiepiscopia Alba Iuliei
Membrii Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Alba Iulia, au întreprins în luna decembrie o acțiune filantropică în localitatea Tăureni, județul Mureș, cu scopul de a ajuta două familii cu mulți copii și resurse materiale limitate. Au fost oferite alimente, produse igienico-sanitare și articole de uz casnic, iar cei mici au primit dulciuri, rechizite și jucării. Acestor copiii care doreau să frecventeze cursurile unei școli le lipseau articole de îmbrăcăminte şi mai ales de încălțăminte. Campania a continuat, iar în urma apelului adresat tinerilor și copiilor care au fost prezenți anul trecut în taberele organizate de Arhiepiscopie, aceştia, alături de părinții lor, au oferit haine și încălțăminte pentru sezonul rece și pentru cel cald, rechizite, jucării și jocuri de memorie și inteligență.
Prin această mobilizare s-a asigurat necesarul pentru copiii din cele două familii vizitate initial, dar şi pentru alți copii din aceeași comunitate și din localitățile Băcăinți, Curpeni, Almașul Mare și Sebeș, din județul Alba, numărul total al beneficiarilor ajungând la 67.
Micii donatori au oferit dintre jucăriile și obiectele cele mai îndrăgite, pentru a simți și alți copii bucuria de care ei înșiși au avut parte. Campania a fost intitulată „Suflet de copil” pentru a reflecta entuziasmul și dragostea celui ce dăruiește, cât și bucuria și recunoștința celui ce primește darul.