Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș şi reprezentanți ai Arhiepiscopiei Alba Iuliei au vizitat miercuri, 18 decembrie, copii defavorizați din județul Mureș. Peste 350 de
Consultaţii medicale pentru vârstnici şi daruri pentru elevi la Dumbrăviţa, judeţul Braşov
Cadre medicale de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase din Braşov, împreună cu Parohia Braşov Spitale VI, au organizat marţi, 6 septembrie, o activitate medicală şi filantropică în localitatea Dumbrăviţa, judeţul Braşov. O echipă medicală mobilă alcătuită din medic pneumolog, medic cardiolog şi asistenți medicali, în colaborare cu medicii de familie din Dumbrăviţa au acordat îngrijiri medicale de specialitate gratuite mai multor pacienţi din comunitate, în special persoane vârstnice, greu deplasabile.
La finalul activităţii, cu ajutorul Şcolii Gimnaziale Dumbrăviţa, au fost selectaţi şcolari cărora le‑au fost dăruite 25 de ghiozdane cu rechizite, oferite de parohia misionară Braşov Spitale VI, prin preotul Bogdan George Brânzea şi mai mulţi angajaţi din unitatea medicală braşoveană.
„Ne aflăm la a doua acţiune de acest fel desfăşurată în localitatea Dumbrăviţa şi ne‑am bucurat de susţinere şi deschidere din partea Primăriei şi Consiliului Local, precum şi din partea celor doi medici de familie din localitate care ne‑au pus la dispoziţie cabinetele medicale pentru buna desfăşurare a acțiunii, lucru pentru care le mulţumim cu recunoştinţă. De asemenea, îi mulţumesc domnului manager, dr. Dan Moraru, sufletul acestei acţiuni, celor doi medici care au acordat consultaţii, precum şi colegilor asistenţi participanţi, pentru disponibilitatea şi devotamentul cu care au răspuns chemării noastre. De când sunt preot şi asistent medical în acest spital, a existat o colaborare rodnică şi frumoasă între Biserică şi corpul medical, pe toate planurile, şi o implicare comună pentru binele pacienţilor. Dovadă stă şi acțiunea de la Dumbrăviţa, prin care am vrut să venim în întâmpinarea pacienţilor cu posibilităţi materiale mai reduse şi patologii care necesită examene şi investigaţii de specialitate care nu se pot realiza în cabinetul medicului de familie. Accesibilitatea la servicii medicale de specialitate a acestor pacienţi, care depind în mare măsură de mijloacele de transport, este una destul de redusă, mai ales că există liste de aşteptare de ordinul lunilor, de aceea am dorit să venim cu specialiştii la ei şi să fie consultaţi şi examinaţi pneumologic şi cardiologic, să fie luaţi în evidenţă, să li se acorde scrisori medicale, eventual să fie dirijaţi spre alte specialităţi medicale, să beneficieze de acces la tratament de specialitate şi să fie urmăriţi medical în evoluţia bolii de care suferă.
Printr‑o coincidenţă fericită, acţiunea noastră s‑a desfăşurat la începutul anului școlar. În consecinţă, ne‑am mobilizat exemplar şi am cumpărat şi dăruit ghiozdane cu rechizite, caiete şi toate cele necesare pentru 25 de copii din clasele I-IV, cu posibilităţi materiale modeste.
Mulțumesc din suflet tuturor colegilor implicaţi în buna desfăşurare a acestei acţiuni şi celor care au contribuit financiar, în special doamnei doctor Tatiana Meliceanu şi colectivului de la Boli Infecţioase, colegii noştri”, ne‑a spus preotul Bogdan George Brânzea.