În perioada 14-19 noiembrie, la Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae”-Bucu, județul Ialomița, s-a desfășurat campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, în cadrul Strategiei naționale de acțiune comunitară. Prin această activitate, voluntarii au avut prilejul de a dărui cu mult drag și bucurie din roadele toamnei unor familii și persoane vârstnice care au nevoie de sprijin, beneficiari ai Protopopiatului Slobozia. Prezent la activitate, părintele protopop Laurențiu Cioranu a felicitat gestul micilor voluntari, îndemnându-i să își păstreze bunătatea și să înmulțească fapta cea bună pe tot parcursul vieții. Elevii au fost îndrumați să spună ce reprezintă pentru ei voluntariatul și ce simt atunci când dăruiesc.
Continuă acțiunile filantropice ale voluntarilor în comunități prahovene
Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au continuat campania de sprijinire a persoanelor nevoiaşe sau aflate în diferite categorii de risc social. În cadrul celei mai noi acţiuni, marţi, 16 februarie, 24 de familii din două localităţi prahovene au primit din partea voluntarilor pachete cu alimente şi alte produse de strictă necesitate.
Campania social-filantropică „Implică-te! Împreună reuşim mai mult”, desfăşurată de voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale, a continuat, marți, 16 februarie. În cadrul acestei acţiuni, 24 de familii defavorizate din localitățile Valea Dulce și Bălțești, județul Prahova, au primit pachete cu alimente de bază, articole vestimentare și încălțăminte în valoare totală de 7.000 de lei. În plus, una dintre familii a primit un cărucior dublu pentru gemeni, ne-a transmis Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor.
În desfăşurarea acestei acţiuni de ajutorare, voluntarii au fost sprijiniţi de preoții din cele două localități, care au identificat familiile beneficiare, alcătuite în principal din persoane vârstnice, bolnave, care au venituri modeste, precum şi cele cu mulţi copii.
„Am întâlnit bătrâni singuri, uitați de familie, bătrâni care s-au bucurat că le-am trecut pragul casei. Acești oameni abia se descurcă să iasă din casă. Au probleme grave de sănătate, iar hrana le lipsește. Unele dintre casele în care locuiau, pe lângă faptul că sunt aproape dărâmate, mai sunt și în zone izolate. Abia ajung la un magazin care se află la doi-trei kilometri de casă. Cum să mai ajungă și la spitalele de la oraș să se trateze? Singurul care le cunoaște nevoile și necazul este preotul satului. El este cel care îi mai vizitează și le mai alină suferința”, a spus Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor.
Preoţii din cele două localităţi şi-au exprimat recunoştinţa faţă de eforturile depuse de voluntari, care desfăşoară campanii de ajutorare pentru persoanele bătrâne şi bolnave care trăiesc izolate.
„Pentru comunitatea noastră, pentru credincioșii pe care i-am vizitat, este foarte important sprijinul pe care voluntarii îl acordă. Sunt bătrâni singuri, bolnavi care nu au alături de ei copii. Toți se văitau, unul că nu poate să vadă, altul căruia i-a murit băiatul și are fata bolnavă. Unde să alerge decât la biserică? Aceste ajutoare le sunt de foarte mare folos. Au fost sprijiniți în primul rând bătrânii care nu au venituri suficiente să se descurce”, a spus părintele Viorel Marinescu, de la Parohia Valea Dulce, județul Prahova.
De la începutul acestei campanii, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au desfășurat 218 deplasări în 177 de localități, din 22 de județe, fiind ajutate 4.934 de familii. Au fost oferite produse în valoare totală de 436.000 de lei.