În județul Timiș, în urma campaniei „Ajută un bătrân să zâmbească” derulată de Federația Filantropia a Patriarhiei Române, 25 de vârstnici aflați în situații dificile au primit gratuit câte un
Continuă proiectul „Educație pentru sănătate în comunitate”
Pe parcursul lunii octombrie, Asociația Diaconia, filiala sector 3, desfășoară proiectul „Educație pentru sănătate în comunitate”, finanțat cu fonduri nerambursabile de la bugetul local al Primăriei Sectorului 3. Un total de 250 de persoane, locuitori ai acestui sector aflați în situații de risc, participă la zece ateliere pentru sănătate. Vineri, 8 octombrie, s-a încheiat prima jumătate a proiectului.
25 de persoane care provin din medii defavorizate au luat parte la finalul săptămânii trecute la al cincilea atelier din cadrul proiectului. Doi medici specialiști, un generalist și un stomatolog, le-au oferit beneficiarilor sfaturi și informații despre întreținerea sănătății și modurile de prevenție a celor mai întâlnite afecțiuni. Conform programului, ca în cazul celorlalte ateliere, la sfârșitul sesiunii, cei 25 de beneficiari au primit pachete cu produse igienico-sanitare, fiecare în valoare de 200 de lei.
Despre importanța acestor întâlniri pentru participanți a vorbit Andrada Mihaela Mănescu, asistent social în cadrul Asociației Diaconia, filiala sector 3: „Ne aflăm la jumătatea atelierelor desfășurate în cadrul proiectului «Educație pentru sănătate în comunitate», recent încheindu-se a cincea ședință de instruire. Beneficiarii acestui proiect sunt persoane defavorizate, având domiciliul în sectorul 3 al Capitalei, fiind în principal vârstnici, familii cu mulți copii sau copii proveniți din familii monoparentale. Pe parcursul acestor ultime zile am observat bucuria de pe chipurile oamenilor, iar câțiva dintre ei mi-au mărturisit cât de importante sunt pentru ei produsele oferite, mărturisind că nu și-ar fi permis să le achiziționeze pe cont propriu”.