La Parohia „Sfinții Voievozi”‑Gherghiceanu din sectorul 2 al Capitalei a avut loc joi, 19 decembrie 2024, a doua ediție a Târgului caritabil de chilipiruri și decorațiuni de Crăciun, în parteneriat cu
Daruri pentru bătrânele îngrijite la aşezământul social al Mănăstirii Christiana
Cele 22 de bătrâne de la aşezământul social al Mănăstirii Christiana din Capitală au primit luni, 26 aprilie, daruri din partea parohiei bucureștene Teiul Doamnei Ghika. Acţiunea face parte din programul social-filantropic desfăşurat în această perioadă de Protoieria Sector 2 Capitală, intitulat „Învierea Domnului, bucuria tuturor”.
Sprijinirea vârstnicelor care beneficiază de serviciile aşezământului social al Mănăstirii Christiana reprezintă a treia acţiune din cadrul programului desfăşurat de Protopopiatul Sector 2, a transmis postul de televiziune TRINITAS TV al Patriarhiei Române. Prin implicarea Parohiei Teiul Doamnei Ghika au fost achiziţionate măşti de protecţie, produse de igienă, dezinfectanţi şi un aparat profesional de protecţie a încălţămintei.
Cu această ocazie, monahia Dositeea Savin, coordonatoarea căminului de bătrâni al Mănăstirii Christiana, a spus: „Le mulţumim celor care s-au implicat, pentru grija, atenţia şi dragostea cu care ne înconjoară mereu, dar şi pentru darurile aduse, care sprijină activitatea de îngrijire a persoanelor vârstnice din căminul nostru şi facilitează respectarea măsurilor sanitare impuse în această perioadă. Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos este un prilej de a ne apropia mai mult unii de alţii, lucru realizat atât prin rugăciune, cât şi prin fapte bune, împărtășindu-ne astfel, împreună, mai deplin de bucuria acestei sărbători”.
„Parohia Teiul Doamnei Ghika, prin dărnicia şi generozitatea enoriaşilor, a oferit în dar Mănăstirii Christiana produse de igienă, detergenţi, dezinfectanţi, măşti de protecţie, dar şi un dispenser profesional pentru acoperirea încălţămintei, produse care le vor fi de folos maicilor şi celor care beneficiază de serviciile acestui aşezământ”, a adăugat părintele paroh Emilian Vîlcu.
În cadrul aşezământului social pentru persoane vârstnice al acestei mănăstiri, 22 de bătrâne beneficiază de servicii sociomedicale şi de consultaţii de medicină generală, geriatrie, cardiologie, recuperare, psihologie şi stomatologie.