Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, marți, 12 noiembrie, Protoieria Râmnicu Sărat, județul Buzău, a organizat o nouă acțiune de donare de sânge, în colaborare cu Primăria Municipiului Râmnicu Sărat și cu Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău. Activitatea a avut loc într-un spațiu pus la dispoziție de Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Râmnicu Sărat și a reunit 124 de voluntari, clerici și mireni, de la care au fost colectați aproximativ 56 de litri de sânge.
Daruri pentru pacienţii centrului de îngrijiri paliative din Bucureşti
Membri ai filialei din Bucureşti a Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România nu i-au uitat, în ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Nectarie, pe bătrânii şi bolnavii asistaţi în cadrul centrului bucureştean de îngrijiri paliative aşezat sub ocrotirea spirituală a sfântului tămăduitor. Studenţii voluntari au oferit persoanelor din cadrul centrului obiecte confecţionate chiar de ei, care conţin învăţături ale Sfântului Nectarie, a transmis TRINITAS TV.
„În ziua de cinstire a Sfântului Nectarie, ne-am organizat la nivel de asociaţie pentru a pregăti mici daruri pe care să le oferim bătrânilor şi bolnavilor de la Centrul de îngrijiri paliative «Sfântul Nectarie». Am ales să facem acest lucru deoarece anul acesta s-au împlinit 100 de ani de la trecerea la Domnul a Sfântului Nectarie. Noi avem o colaborare foarte frumoasă cu persoanele de la acest centru. Înainte de pandemie, îi vizitam săptămânal şi acum am ales să le oferim mici daruri pentru a le aminti de dragostea pe care le-o purtăm, dar şi pentru a şti că nu i-am uitat şi îi purtăm în rugăciuni”, a declarat Mihaela Mareş, student voluntar în cadrul ASCOR Bucureşti.
Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie Taumaturgul” al Arhiepiscopiei Bucureștilor furnizează servicii spitalicești pentru pacienții adulți cu afecțiuni oncologice, aflați în stadiu terminal, constând în creșterea calității vieții acestora printr-un complex de îngrijiri medicale, psihologice și spirituale ce urmăresc tratamentul durerii fizice și al suferinței psihologice cauzate de boală. Până în prezent, în cadrul instituţiei au primit îngrijiri paliative aproximativ 3.500 de pacienți.