În perioada 14-19 noiembrie, la Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae”-Bucu, județul Ialomița, s-a desfășurat campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, în cadrul Strategiei naționale de acțiune comunitară. Prin această activitate, voluntarii au avut prilejul de a dărui cu mult drag și bucurie din roadele toamnei unor familii și persoane vârstnice care au nevoie de sprijin, beneficiari ai Protopopiatului Slobozia. Prezent la activitate, părintele protopop Laurențiu Cioranu a felicitat gestul micilor voluntari, îndemnându-i să își păstreze bunătatea și să înmulțească fapta cea bună pe tot parcursul vieții. Elevii au fost îndrumați să spună ce reprezintă pentru ei voluntariatul și ce simt atunci când dăruiesc.
Daruri pentru pacienţii minori ai Spitalului Voila din Câmpina
În ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au oferit daruri pacienților minori internați la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina, Prahova. Prin această activitate a fost marcată și Ziua internațională a voluntarilor, sărbătorită în fiecare an în data de 5 decembrie.
Acțiunea social-filantropică s-a desfășurat în cadrul campaniei „Implică-te, împreună reușim mai mult!”, desfășurată de voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ne-a transmis Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale.
„Ne-am bucurat foarte mult să îi vedem pe acești copii fericiți. Prin iubirea creștină, în Iisus Hristos, nu sărăcești atunci când dăruiești, ci te îmbogățești. «Dăruind, vei dobândi!», sunt cuvintele părintelui Nicolae Steinhardt. Dumnezeu ne îndeamnă să dăruim din puținul nostru. A dărui este în firea întregului univers, iar a accepta darul este a doua natură a acestuia. Să dăruim iubind şi să iubim dăruind! Numai așa vom putea ști tot binele pe care-l face chiar și un zâmbet”, a spus coordonatorul voluntarilor.
Totodată, dr. Flavius Andone, cadru medical în cadrul unităţii spitaliceşti din Câmpina, a subliniat importanţa gestului voluntarilor: „Majoritatea acestor copii provin din medii sociale mai puţin favorabile, din orfelinate, fie din familii dezorganizate şi au nevoie de atenţie, suport social şi preţuire. Este important să ştie că cineva se gândeşte la ei”.
Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina este un spital de specialitate regional cu 510 paturi, fiind al treilea ca mărime din ţară.