În perioada 14-19 noiembrie, la Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae”-Bucu, județul Ialomița, s-a desfășurat campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, în cadrul Strategiei naționale de acțiune comunitară. Prin această activitate, voluntarii au avut prilejul de a dărui cu mult drag și bucurie din roadele toamnei unor familii și persoane vârstnice care au nevoie de sprijin, beneficiari ai Protopopiatului Slobozia. Prezent la activitate, părintele protopop Laurențiu Cioranu a felicitat gestul micilor voluntari, îndemnându-i să își păstreze bunătatea și să înmulțească fapta cea bună pe tot parcursul vieții. Elevii au fost îndrumați să spună ce reprezintă pentru ei voluntariatul și ce simt atunci când dăruiesc.
Filantropia construiește poduri către oameni la Caransebeș
Într-o perioadă în care pandemia a ridicat, în întreaga lume, ziduri între oameni, la Caransebeș, printr-un parteneriat între Episcopia Caransebeșului și administrația locală, se încearcă construirea podurilor între suflete, îndeosebi către acele persoane greu încercate, fie prin prisma vârstei și a problemelor medicale, fie din cauza resurselor financiare.
Reprezentanții Episcopiei Caransebeșului colaborează cu administrația locală, reprezentată, în acest demers, de viceprimarul municipiului Caransebeș, Marius Isac, ajutând la distribuirea a 80 de pachete, care conțin produse alimentare de bază, precum făină, zahăr și ulei, și obiecte sanitare, acestea fiind însoțite de porții de mâncare caldă. Pe lângă ajutorul acordat în bunuri, cei implicați au oferit ajutor și consultanță și în alte probleme ale oamenilor. Toate aceste activități s-au realizat prin respectarea măsurilor de protecție și igienă impuse de autorități în vederea protejării tuturor.
„În această perioadă de răscruce, Biserica vine în ajutorul celor oprimați, suferinzi, al celor rămași fără resurse financiare sau suport sufletesc, dând mâna cu administrația locală, în vederea dăruirii unor bunuri materiale, necesare existenței de zi cu zi, și a unor porții de mâncare caldă, dar și prin ajutorul moral, respectiv sufletesc, oferit prin rugăciunile și Sfintele Liturghii pe care Biserica le săvârșește zilnic prin slujitorii ei. Printre cei ajutați se numără persoane care provin din medii defavorizate, bătrâni singuri, bolnavi, care nu au rude în apropiere, tineri care au rămas fără locuri de muncă și nu au alte venituri sau familii cu mulți copii. Fiecare dintre aceștia a oferit, în schimb, voluntarilor care au distribuit pachetele, zâmbete și cuvinte de recunoștință, ceea ce a umplut sufletele de lumină și de speranța că această perioadă va trece cu bine, dacă vom rămâne în continuare unii alături de ceilalți, în comuniunea dăruirii și a rugăciunii. Mulțumim administrației locale pentru faptul că s-a alăturat demersului nostru, fiind aproape de comunitatea caransebeșeană într-o perioadă de mare încercare”, ne-a spus părintele Gabriel Gozman-Pop, consilier al Sectorului social-filantropic al Episcopiei Caransebeșului.
Acțiunea de sprijinire a celor aflați în nevoi va continua în acest fel pe toată perioada stării de urgență.