Cantina socială „Sfânta Filofteia” din Protoieria Sector 4 Capitală a organizat luni, 23 decembrie, un eveniment caritabil intitulat „De Crăciun, fii mai bun!”, în cadrul căruia au primit sprijin cei 50 de
Noi acţiuni de sprijinire a spitalelor şi a persoanelor aflate în izolare
În tot cuprinsul Patriarhiei Române continuă eforturile pentru ajutorarea cadrelor medicale şi a persoanelor aflate în dificultate sau în izolare, ca urmare a măsurilor impuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus. În acest sens, eparhiile au donat aparatură medicală, produse de igienă şi alimente unor spitale şi persoanelor aflate în situaţii dificile.
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul social-filantropic și de misiune, a organizat în ultima perioadă mai multe acţiuni în parohiile din eparhie pentru sprijinirea persoanelor cu venituri materiale modeste sau aflate în izolare. Astfel, mai multe familii cu venituri mici şi mulţi copii, precum şi bătrâni din Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul”, Protoieria Piteşti, Parohia Glavacioc, Protoieria Costeşti, Parohia Corbi, Protoieria Curtea de Argeş, au primit din partea Centrului eparhial, prin parohii, pachete cu alimente şi alte obiecte de strictă necesitate, se arată pe site-ul eparhiaargesului.ro.
Arhiepiscopia Dunării de Jos
În Arhiepiscopia Dunării de Jos a continuat campania de ajutorare a spitalelor, a personalului medical şi a persoanelor aflate în carantină în municipiul Tecuci. Luni, 30 martie, mai mulţi preoţi şi voluntari au donat Spitalului Municipal „Anton Cincu” din Tecuci 1.000 de măşti de protecţie şi 1.000 de mănuşi chirurgicale, necesare personalului medical și pacienților, ne-a transmis părintele Rareş Bucur, consilier eparhial.
De asemenea, Protoieria Tecuci a oferit cărţi de rugăciune, lenjerii noi de pat, pijamale, prosoape şi produse de igienă celor 20 de persoane din cadrul Centrului de carantină amenajat de Primărie, iar în colaborare cu Poliția Locală a identificat persoanele izolate la domiciliu şi fără posibilități materiale şi le-a oferit alimente și materiale de igienă necesare în perioada de 14 zile de izolare prevăzută de lege.
Valoarea produselor donate de Arhiepiscopia Dunării de Jos în cadrul activităţilor din această zi este de 8.400 de lei. Acţiunile de sprijinire a semenilor aflaţi în nevoi vor continua şi în zilele următoare în cadrul Eparhiei Dunării de Jos.
Episcopia Caransebeşului
Episcopia Caransebeșului, prin Sectorul social-filantropic, a inițiat în urmă cu două săptămâni un serviciu de asistență la domiciliu, prin care se pune zilnic la dispoziția celor aflați în nevoi hrană livrată acasă, în oraşele Caransebeș, Reșița, Oravița, Moldova Nouă, Bocșa și Băile Herculane, ne-a transmis diaconul Pavel Canea, consilier eparhial.
În primă fază, proiectul este gândit pentru 500 de porții zilnice, cu precădere în mediul urban, dar programul eparhial implică fiecare parohie pentru a asigura asistență bătrânilor și familiilor aflate în situație de risc prin procurarea de alimente, medicamente şi produse de strictă necesitate.
De asemenea, atelierul de croitorie al Episcopiei Caransebeșului confecționează și aprovizionează Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș cu măști de protecţie pentru personalul medical şi pentru pacienţi.
Prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, Episcopia Caransebeşului desfăşoară mai multe parteneriate cu autorităţile locale, în vederea identificării şi ajutorării persoanelor aflate în situaţii de risc, în special a celor izolate ca urmare a prevederilor ordonanţelor militare emise de Guvernul României şi a oamenilor străzii, asigurându-le spaţii de cazare, alimente, produse de igienă şi de strictă necesitate.