Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș şi reprezentanți ai Arhiepiscopiei Alba Iuliei au vizitat miercuri, 18 decembrie, copii defavorizați din județul Mureș. Peste 350 de
Noi acţiuni în cadrul proiectului „Bătrâneţe cu suflet de copil”
Asociația „Diaconia”, Filiala Sector 4, a organizat în zilele de 6 și 29 octombrie două evenimente speciale dedicate beneficiarilor săi, incluzând ateliere de creație și momente artistice care au adus bucurie și sprijin comunității. Ambele acțiuni au fost găzduite de Așezământul social „Sfânta Muceniță Filofteia”, cu sprijinul Grupului de voluntari „Tineri în acțiune” al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
În cadrul primului proiect, desfășurat duminică, 6 octombrie, beneficiarii așezământului au participat la un eveniment social desfășurat în curtea cantinei, la care au fost invitați coruri de copii, preoți și voluntari. Beneficiarii cantinei și copiii Centrului de cateheză al Parohiei Progresul I au luat parte la un atelier de decorat sacoșe din pânză și au organizat o expoziție cu terariile cu plante realizate la întâlnirea anterioară. Corul „Îngeri în ie” al Centrului de cateheză al Parohiei Progresul I a susținut un recital emoționant, iar Grupul folk „Tineri în acțiune” al Arhiepiscopiei Bucureștilor și elevii Școlii Gimnaziale Nr. 165, coordonați de prof. Loredana Cioranu, au încântat publicul cu momente muzicale, ne‑a transmis Cristina Untaru, asiatentă socială.
În 29 octombrie, beneficiarii au avut parte de o activitate numită „Educație pentru sănătate”, derulată în colaborare cu Organizația „Crucea Roșie”, Filiala Sector 4, care a oferit asistență și activități educative menite să promoveze sănătatea și siguranța.
Ambele evenimente au fost susținute de voluntarii de la Grupul „Tineri în acțiune” al Arhiepiscopiei Bucureștilor și de preoți din comunitate, care au sprijinit prin donații desfășurarea acestor întâlniri, în cadrul proiectului „Bătrânețe cu suflet de copil” al Asociației „Diaconia”, Filiala Sector 4. Întâlnirile au fost apreciate de organizatori ca având un impact profund asupra beneficiarilor, contribuind la bunăstarea lor emoțională și la întărirea spiritului comunitar.