La Parohia „Sfinții Voievozi”‑Gherghiceanu din sectorul 2 al Capitalei a avut loc joi, 19 decembrie 2024, a doua ediție a Târgului caritabil de chilipiruri și decorațiuni de Crăciun, în parteneriat cu
O parohie din Brăila a oferit daruri persoanelor nevoiaşe
Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din municipiul Brăila a organizat joi, 17 februarie, o activitate filantropică pentru persoanele nevoiaşe şi singure asistate în cadrul adăpostului de noapte din oraș.
Preoţii slujitori de la parohia brăileană, însoțiți de câțiva consilieri parohiali și tineri voluntari, au oferit celor 50 de persoane găzduite pe timp de noapte în adăpostul din Brăila o serie de articole vestimentare şi produse pentru igiena personală, precum şi o masă caldă. În urma unor consultări cu reprezentanţii acestei instituţii de ocrotire socială, preoţii au achiziţionat pentru asistaţi pijamele, bluze şi pantaloni de corp, căciuli, mănuşi, papuci, şosete, pături, lenjerii de pat, pilote, săpunuri, aparate de ras, pastă şi periuţe de dinţi, alcool sanitar şi detergent pentru spălat rufe. Întrucât în cadrul centrului social sunt şi două persoane cu dizabilităţi locomotorii, au fost achiziţionate şi două cărucioare pentru nevoi speciale.
După ce a fost oferită masa de prânz celor 30 de copii de la Centrul social „Sfântul Vasile cel Mare” din cadrul Parohiei „Sfinţii Arhangheli” din Brăila, au fost pregătite celelalte daruri pentru oamenii străzii şi apoi transportate la aşezământul de noapte, unde au fost predate responsabililor de aici pentru a fi oferite persoanelor asistate.
Valoarea ajutoarelor acordate de această parohie brăileană a fost de 13.200 de lei.
Adăpostul de noapte din Brăila are o capacitate de 150 de locuri pentru oamenii străzii şi este administrat de Direcţia de Asistenţă Socială Brăila. Este un loc special în care persoanele fără locuinţă, pe lângă un loc de odihnă, hrană și asistenţă medicală, primesc și sprijin în găsirea unui loc de muncă.
Potrivit regulamentului de funcţionare a adăpostului de noapte, asistaţii beneficiază de găzduire pe o perioadă de maximum 12 ore/zilnic, servicii de informare şi consiliere în vederea reintegrării sociale, educaţie sanitară şi asistență medicală şi pot primi pachete de hrană şi băuturi calde nealcoolice. În schimb, beneficiarii au obligaţia să respecte orarul de funcţionare, respectiv între orele 19:00 și 7:00, şi să presteze activităţi de întreţinere a spaţiului interior şi exterior al clădirii.