În perioada 14-19 noiembrie, la Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae”-Bucu, județul Ialomița, s-a desfășurat campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, în cadrul Strategiei naționale de acțiune comunitară. Prin această activitate, voluntarii au avut prilejul de a dărui cu mult drag și bucurie din roadele toamnei unor familii și persoane vârstnice care au nevoie de sprijin, beneficiari ai Protopopiatului Slobozia. Prezent la activitate, părintele protopop Laurențiu Cioranu a felicitat gestul micilor voluntari, îndemnându-i să își păstreze bunătatea și să înmulțească fapta cea bună pe tot parcursul vieții. Elevii au fost îndrumați să spună ce reprezintă pentru ei voluntariatul și ce simt atunci când dăruiesc.
Pachete cu alimente pentru 38 de familii prahovene defavorizate
Mai multe familii nevoiașe din județul Prahova au primit sâmbătă, 5 martie, pachete cu produse alimentare de strictă necesitate din partea voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale. Acțiunea de ajutorare face parte din campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”.
Sprijinul a fost îndreptat către familiile cu posibilități materiale reduse din localitățile prahovene Palanca, Belciug, Bărăitaru, Cireșanu și Conduratu.
Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor bucureșteni, a vorbit despre scopul desfășurării acestor acțiuni de binefacere: „Obiectivul nostru principal este acela de a sprijini persoanele aflate în dificultate, acei oameni pe care societatea în care trăim îi uită de cele mai multe ori. Doar Biserica și slujitorii ei mai sunt aproape de acești oameni, îi vizitează, îi ajută și le ascultă durerile și grijile. Am întâlnit și astăzi, ca în ocaziile anterioare, foarte mulți bătrâni singuri, foarte multe persoane care nu-și permit nici măcar să-și cumpere hrana de zi cu zi, dar și numeroase familii cu mulți copii care au mare nevoie de sprijinul nostru. Pot să afirm cu sinceritate că simțim de fiecare dată cum Bunul Dumnezeu ne îndrumă pașii către casele acestor oameni necăjiți, fiindcă exact în ziua în care ajungem la ei se întâmplă ca aceștia să își fi epuizat și ultimele rezerve de hrană. Am întâlnit familii care nu au ce să le ofere ca hrană copiilor și este mare durere pentru o mamă când copiii săi adorm înfometați și în frig, când îi încalță iarna cu pantofi de vară, când nu își permite să le cumpere nici măcar o geacă sau un fes. Nu mai vorbesc de toate cele de trebuință pentru a merge la grădiniță, la școală. Atunci când copiii își doresc să studieze, părinții, oricât de necăjiți sunt, își dau silința ca ei să poată învăța, să se dezvolte armonios și să iasă dintr-un așa mediu neprielnic”.
Părintele Ciprian Birău de la Parohia Bărăitaru a adăugat: „Activitatea de astăzi este un prilej de aleasă bucurie pentru parohia noastră și pentru cei pe care i-am vizitat. Trăiesc aici oameni nevoiași, cu o situație materială precară, pentru care vizita voluntarilor a fost o imensă bucurie”. De asemenea, părintele Mihai Buinoschi de la parohia prahoveană Belciug a mulțumit voluntarilor pentru implicare.
Campaniile de ajutorare organizate de voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale vin în completarea acțiunilor social-filantropice derulate de parohii. De la începutul pandemiei până în prezent, voluntarii bucureșteni au desfășurat peste 442 de activități social-filantropice în 22 de județe ale țării, ajutând aproximativ 9.000 de familii cu posibilități materiale reduse.