În perioada 14-19 noiembrie, la Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae”-Bucu, județul Ialomița, s-a desfășurat campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, în cadrul Strategiei naționale de acțiune comunitară. Prin această activitate, voluntarii au avut prilejul de a dărui cu mult drag și bucurie din roadele toamnei unor familii și persoane vârstnice care au nevoie de sprijin, beneficiari ai Protopopiatului Slobozia. Prezent la activitate, părintele protopop Laurențiu Cioranu a felicitat gestul micilor voluntari, îndemnându-i să își păstreze bunătatea și să înmulțească fapta cea bună pe tot parcursul vieții. Elevii au fost îndrumați să spună ce reprezintă pentru ei voluntariatul și ce simt atunci când dăruiesc.
Parteneriat pentru viață între Biserică și medici, la Iași
Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei Iașilor a încheiat de la începutul acestui an 60 de parteneriate cu medici de familie din Iași, în vederea sprijinirii femeilor însărcinate aflate în dificultate.
Obiectul parteneriatului constă în colaborarea pe linia sprijinirii femeilor însărcinate aflate în dificultate, prin promovarea serviciului de consiliere pro viață Tel Verde 0800.800.116.
Acest serviciu telefonic este un proiect misionar al Departamentului Pro Vita, desfășurat prin programul „Praesidio”, activ 24/24, prin care femeile însărcinate aflate în dificultate sunt sprijinite material și emoțional să ducă sarcina până la termen și să își poată asuma mai ușor rolul și calitatea de mamă.
„Există o alternativă reală la avort și noi putem oferi această a doua cale de ieșire din impas pentru oricine dorește. Oferim burse de sprijin pentru femeile însărcinate care au curaj să meargă mai departe cu sarcina, spații de cazare în locuințe protejate și o echipa puternică de specialiști pentru consiliere. Dreptul la alegere al femeii este esențial și trebuie respectat, mai ales în societatea actuală. Tocmai la acest drept de a opta facem și noi apel, întrucât oferim o variantă concretă și viabilă la criza de sarcină. Avortul provoacă multe dureri, pe lângă faptul că ia viața unui om. De ce ar trebui ca o femeie să aleagă această cale, când poate găsi ajutor concret, real, pentru a depăși altfel o situație dificilă? Nu judecăm, nu condamnăm și, mai presus de toate, nu condiționăm, ci doar ajutăm”, a declarat Anca Pulpa, psiholog al Departamentului Pro Vita.
„Obectivul nostru este să colaborăm cu cât mai mulți medici de familie, deopotrivă pe plan local și național. Până acum am ajutat pe oricine ne-a solicitat, din orice regiune a țării, având cazuri chiar și din străinătate. De aceea, avem nevoie de medici de familie colaboratori de peste tot, astfel încât ajutorul nostru să ajungă acolo unde chiar este nevoie și unde poate avea maximum de potențial”, a declarat preotul Cosmin Brînză, coordonatorul programului „Praesidio” pentru femeile însărcinate aflate în dificultate al Departamentului Pro Vita.
Mai multe detalii despre proiect și despre activitatea Departamentului Pro Vita puteți găsi pe www.provitaiasi.ro.